POKLON MEDSENU: A od Ivice Dačića sokolova rakija!

Premijer Srbije i glumac Majkl Medsen razmenili darove

POKLON MEDSENU: A od Ivice Dačića sokolova rakija!

Politika -
Premijer Ivica Dačić sastao se juče sa poznatim američkim glumcem, kome je darovao flašu „stare sokolove rakije“

BEOGRAD - Zarakijali se.Premijer Ivica Dačić sastao se juče sa američkim glumcem Majklom Medsenom, koji je u petak otvorio 41. Međunarodni filmski festival, Fest. Izrazivši nadu da mu je boravak u Beogradu bio ugodan, Dačić je američkom gostu poklonio flašu „stare sokolove rakije“. Medsen, koji je već boravio u Srbiji, uzvratio je premijeru da mu se dopala živopisnost Beograda i na dar mu dao svoju knjigu poezije „Goreti u raju“.Posle ćaskanja u prijatnoj atmosferi, premijer Srbije ocenio je da je njegov gost čovek koji dobro poznaje istoriju Srbije.Dačić je s Medsenom razgovarao o mogućnosti većeg prisustva svetske kinematografije u Srbiji, što bi znatno doprinelo promociji naše zemlje. Medsen je kazao premijeru da je srećan što kao glumac može da putuje i da upoznaje nove kulture i da mu je na Festu posebno prijala neposrednost filmski obrazovane publike u Srbiji.

Šljivka iz Bajine Bašte„Stara sokolova rakija“ zapravo je šljivovica, nastala na viševekovnoj tradiciji porodice Bogdanović iz sela Kostojevići kod Bajine Bašte. Ime je dobila po kraju iz kog potiče, jer se ta oblast za vreme Turaka nazivala sokolska regija.

Srbija na dobrom putu da dobije datumPremijer Dačić sastao se juče i s ambasadorima zemalja kvinte, a na skupu je naglašeno da Srbija ima podršku u sprovođenju reformi i da je na dobrom putu da dobije datum početka pregovora sa EU. Dačić je ambasadorima SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i Italije i šefu Misije EU u Beogradu preneo da je Vlada jedinstvena i da smatra da se do pravednog rešavanja problema na KiM može doći samo uz neophodan kompromis obe strane:- Cilj dijaloga je da se obezbede sigurnost i opstanak Srba u južnoj pokrajini - rekao je Dačić.

Dačić: Ne bih se prodao za „blekberi“Apsolutno je netačno da sam pomogao Darku Šariću da pobegne iz zemlje. To je najveća glupost. Prvi bih ga uhapsio, rekao je Ivica Dačić u intervjuu za B92.- U životu sam bio sve. I preživeo sam i Peti oktobar. Da sam imao veze s kriminalom, ja bih se sakrio i trošio bogatstvo. Da li mislite da sam bio saradnik narko-klana za „blekberi“? Iz aviona se vidi da je ovo politička podmetačina - rekao je Dačić.Premijer Srbije zatražio je da se momentalno prekine širenje panike pričama o prisustvu štetnog aflatoksina u mleku i ocenio da izazivanje panike i ugrožavanje domaćih proizvođača sigurno nije motivisano brigom za zdravlje ljudi.- Niko u ovoj vladi valjda nije lud da truje svoje građane - rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track