Vučić: Odgovaraće svi za aferu mleko!
Foto: Nemanja Pančić

Vanredna sednica Predsedništva SNS

Vučić: Odgovaraće svi za aferu mleko!

Politika -
Vrh SNS više od sat i po podnosio raport lideru stranke. Vučić pre toga imao sastanke s Kneževićem i Petkovićem

BEOGRAD - Ni po babu ni po stričevima!Ovim rečima je Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade i lider SNS, u izjavi za Kurir prokomentarisao dešavanja u vezi s aferom „mleko“ i odgovornošću članova njegove stranke.- Ne bežimo od odgovornosti, ali to znači da će svi koji su zaslužni za haos koji je nastao s mlekom takođe odgovarati. Javnost će o svemu biti upoznata u ponedeljak i biće iznenađena pristupom - rekao je Vučić.Vrh naprednjaka juče je održao sednicu Predsedništva, koja je trajala oko sat i po. Pre toga je Vučić imao odvojene sastanke s ministrom poljoprivrede Goranom Kneževićem i ministrom kulture Bratislavom Petkovićem.Kako saznajemo, lider SNS je bio veoma iznerviran zbog najnovijih dešavanja, naročito zato što se sve to dogodilo dok je bio odsutan iz zemlje.- Nema Vučića dve nedelje u zemlji i nastane haos. Sve će ispitati i utvrditi istinu - kaže izvor Kurira iz vrha SNS.Potpredsednik SNS Igor Mirović rekao je posle sednice Predsedništva da će lider SNS Aleksandar Vučić u ponedeljak saopštiti ko je u ministarstvima učinio propuste u vezi s aflatoksinom u mleku i da će odgovorni biti kažnjeni.- Na sednici nije bilo reči o imenima, nego o odgovornosti pojedinih ljudi u nekim ministarstvima - rekao je Mirović.Na pitanje kakva će biti kazna za one koji su učinili propuste, odgovorio je da će Vučić sve reći u ponedeljak.- Nije bilo reči o rekonstrukciji, nego o razmerama štete propagande DS, čiji je cilj uništavanje srpskog seljaka, ali i o propustima onih koji je trebalo da obaveste javnost o tome. SNS će pažljivo analizirati rad svih državnih organa i ministara, posebno u resorima koji su danima bili na meti hajke. Utvrdićemo propuste službenika i zvaničnika u pojedinim ministarstvima - rekao je Mirović, dodajući da je to monstruozna kampanja DS, usmerena protiv privrede, poljoprivrede...

Knežević: Upoznao sam Vučića sa svim činjenicamaMinistar poljoprivrede Goran Knežević rekao je da je Vučića upoznao sa svim činjenicama u vezi s aferom „mleko“.- Upoznao sam ga s eventualnim propustima koji su se desili u sistemu bezbednosti hrane, ali i s medijskom hajkom i eventualnim političkim kontekstima cele ove priče. Predsednik SNS mi je rekao određene stvari, dugo smo razgovarali o tome - rekao je Knežević.

Kukuruz nije izvožen u Nemačku 14 meseciMirović je demantovao navode medija da je Srbija izvozila zaraženi kukuruz u Nemačku i da to potvrđuje izveštaj Uprave carina za celu 2012. i prva dva meseca ove godine.- Širi se krug laži u cilju da se nanese šteta poljoprivredi. Ješić izlazi u javnost s podacima o aflatoksinu u mleku. Rekao je da mu neko preti i nudi mito. Proverili smo, ništa nije prijavio policiji - rekao je Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja