PUNA PODRŠKA SAD: Dačić se sastao sa Rikerom u Briselu!

PUNA PODRŠKA SAD: Dačić se sastao sa Rikerom u Briselu!

Politika -
Američki državni sekretar tokom razgovora dao punu podršku evropskim integracijama Srbije i podršku dijalogu između Beograda i Prištine

BRISEL - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić večeras se, po dolasku u Brisel, sastao sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Filipom Rikerom, koji je tokom razgovora dao punu podršku evropskim integracijama Srbije i podršku dijalogu između Beograda i Prištine, rečeno je Tanjugu u srpskoj delegaciji.

Dačić je u razgovoru sa Rikerom istakao da je u interesu Srbije da sva otvorena pitanja budu rešena, ali da je za kompromis nephodno da postoji volja i želja i jedne i druge strane. Premijer je kazao da je Srbija pokazala opredeljenost i privrženost dijalogu, koji treba da dovede do rešenja svih otvorenih pitanja.

U Briselu se sutra pre podne nastavlja dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou, a glavna tema šeste runde je zajednica srpskih opština na Kosovu. Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku Ketrin Ešton, kako je najavljeno iz EK, najpre će se odvojeno sastati s predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a zatim će razgovori, za koje se očekuje da će trajati ceo dan, biti nastavljeni u troje.

Državni vrh Srbije poručio je uoči sutrašanjih razgovora da Srbija ostaje posvećena postizanju kompromisa, i da od EU očekuje da ostane nepristrasna i utiče na Prištinu da i ona učini ustupke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track