Najnovije vesti

Pajtić: Vučić nije novi Zoran Đinđić

Zamenik predsednika DS

Pajtić: Vučić nije novi Zoran Đinđić

Politika
Jedan deo intelektualne elite upoređuje Vučića sa Đinđićem, što je utemeljeno na pragmatičnim razlozima, tvrdi Pajtić

NOVI SAD - Razlike.
Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić izjavio je da je poređenje predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića s ubijenim premijerom i liderom DS Zoranom Đinđićem „pre svega uvreda za Zorana Đinđića“.

Pajtić je rekao da jedan deo intelektualne elite poredi Vučića sa Đinđićem, što, međutim, nije zasnovano na ozbiljnom promišljanju, već na nekim pragmatičnim razlozima.
- Ako zaista misle da se može staviti znak jednakosti između Đinđića i Vučića, onda se intelekt te i takve intelektualne elite samo može staviti pod znak pitanja - poručio je Pajtić.

On je ocenio da je sadašnja situacija u Srbiji „prirodna posledica činjenice da je izostala lustracija“.
- Mi danas imamo vladu sastavljenu od ljudi koji su devedesetih godina bili visoko pozicionirani u političkim strukturama koje su dugoročno, za više decenija, unazadili Srbiju. A izostanak lustracije je posledica činjenice da je Zoran, u želji da naše društvo temeljno izmeni, bio tragično usamljen - kazao je Pajtić.

 

Zoran Đinđić
Zoran Đinđić

DS i LDP: Šetnja za Zorana

DS je pozvao građane Srbije da se 12. marta priključe „Šetnji za Zorana“ i na simboličan način pokažu da vizija Zorana Đinđića o modernoj i evropskoj Srbiji i dalje živi.

„Šetnjom za Zorana“ građanska Srbija će na simboličan način pokazati da vizija Zorana Đinđića i dalje živi i odaće poštu premijeru koji je svoj život dao boreći se za vrednosti moderne i evropske Srbije.
„Šetnja za Zorana“, koju Demokratska stranka organizuje s Liberalno-demokratskom partijom, kreće u podne s Terazija.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...