Vulin: Srbija neće plaćati ratnu odštetu delu svoje zemlje
Foto: Tanjug

Kongres Pokreta socijalista

Vulin: Srbija neće plaćati ratnu odštetu delu svoje zemlje

Politika -
Bili smo i branili smo svoje i još uvek smo na svome i još uvek branimo svoje, rekao je Vulin
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Predsednik Pokreta socijalista i direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nikome neće plaćati nikakvu ratnu odštetu, istakavši da je samo branila svoju zemlju."Srbija neće platiti nikakvu ratnu odštetu nikakvom Kosovu, delu svoje zemlje - bili smo i branili smo svoje i još uvek smo na svome i još uvek branimo svoje", rekao je Vulin na kongresu Pokreta socijalista čiji je predsednik.Vulin je dodao da se pred svaku generaciju bar jednom postavi pitanje hoće li dati Kosovo i poručio da niko još nije rekao da hoće, a da "ni mi nećemo biti generacija koja će to učiniti".

Vulin je izjavio da je vladajuća koalicija, za koju je kazao da je predvodi lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, dokazala "da Srbija nije Delta" i da preostaje još da dokaže da u "Srbiji radnik nije rob i da seljak nije sluga".

Vulin je sa skupa u beogradskom Centru Sava poručio da će aktuelna vlast ispitati "ne 24 već 2024 privatizacije" u Srbiji.

Govoreći na kongresu svog koalicionog partnera Pokreta socijalista, predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da u Srbiji više neće biti pojedinaca koji će zbog svog bogatstva biti povlasceni pred zakonom. On je rekao da će SNS uz pomoć stranke na čijem je čelu Vulin, "vratiti ponos i dostojanstvo narodu Srbije" kao i da će naprednjaci i na narednim izborima, ma kad oni bili održani, nastupiti zajedno sa Pokretom socijalista. Govoreći o pregovorima u Briselu, Vučić je rekao da Vlada Srbije želi da postigne dogovor sa prištinskim vlastima ali da je za to potrebno da i Srbija nešto dobije tim dogovorom.

"Nije dogovor ako vam u tacki 6. (predloga sporazuma) kažu da bi ste mogli da dobijete povećanje nadležnosti (Zajednice srpskih opština) ali samo ako se sa tim slože centralne vlasti u Prištini. Želimo da razgovaramo o svemu ali ne možemo da damo sve nizašta. Našem narodu mora nešto da bude ponuđeno", rekao je Vucić govoreći o briselskim pregovorima.

Na danasnjem kongresu Pokreta socijalista, kome su prisustvovali i ambasadori Rusije, Belorusije, Kube i Venecuele, Aleksandar Vulin je ponovo izabran za predsednika te stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja