Zorana Mihajlović: SNS za promenu vlasti u Vojvodini

Zorana Mihajlović: SNS za promenu vlasti u Vojvodini

Politika -
Vlast u Vojvodini mora hitno da se menja, jer nije funkcionisala u interesu građana", rekla je Mihajlovićeva

BEČEJ - Srpska napredna stranka (SNS) smatra da vlast u Vojvodini mora hitno da se menja zbog nagomilanih problema u pokrajini i zanemarivanja interesa građana, izjavila je danas potpredsednica te stranke Zorana Mihajlović.

"Vlast u Vojvodini mora hitno da se menja, jer nije funkcionisala u interesu građana", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Bečeju.

Ona je navela da u Vojvodini ima mnogo problema - od birokratije, korupcije do pitanja korišćenja novca od privatizacije. Mihajlović, koja je i ministarka energetike Srbije, kazala je da je Vlada Vojvodine kroz privatizacije preduzeća dobila od 300 do 450 miliona evra, a da građani nemaju informacije šta se sa tim novcem desilo.

Govoreći o promenama vladajućih koalicija na lokalnom nivou, ona je istakla da se pitanje vlasti na lokalnom nivou razlikuje od vlasti na pokrajinskom i republičkom nivou.

"Moj stav kao potporedsednika SNS je da lokalne samouprave nemaju vremena da budu u bilo kakvoj blokadi i da je to bila osnova za prekomponovanje vlasti u pojedinim opštinama u Vojvodini", navela je Zorana Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track