Lavrov:Moskva podržava Srbiju, ultimatumi neprihvatljivi

Lavrov:Moskva podržava Srbiju, ultimatumi neprihvatljivi

Politika -
Podržavamo politiku koju rukovodstvo Srbije sprovodi prema Kosovu. Njena pozicija odgovara ključnim odredbama Helsinškog završnog akta koji podrazumeva rešavanje svih sporova međusobnim sporazumima", rekao je Lavrov

TAŠKENT - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su ultimatumi u vezi sa kosovskim pitanjem neprihvatljivi i da Moskva podržava stavove Beograda.

"Podržavamo politiku koju rukovodstvo Srbije sprovodi prema Kosovu. Njena pozicija odgovara ključnim odredbama Helsinškog završnog akta koji podrazumeva rešavanje svih sporova međusobnim sporazumima", rekao je Lavrov novinarima u Taškentu.

Lavrov je podsetio da je Evropska unija pokrenula posredovanje između Beograda i Prištine da bi se postiglo obostrano prihvatljivo rešenje i da je Rusija podržala taj stav.

"Mi smo podržali odgovarajuću rezoluciju Generalne skupštine (UN) koja je odobrila posredničke napore", istakao je šef ruske diplomatije, dodajući da rezolucija koja određuje parametre razgovora dokazuje da su ultimatum neprihvatljivi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track