SEVER KOSOVA: Tači ne kreći u avanturu

Upozorenje

SEVER KOSOVA: Tači ne kreći u avanturu

Politika -
Dobro Tači poznaje ovdašnje bezbednosne prilike, ima on iskustva. Zato ga i upozoravamo da ne kreće na sever Kosova, rekao je načelnik KM okruga Radenko Nedeljković

KOSOVSKA MITROVICA- Posle nedeljnog sastanka predsednika opština i predstavnika političkih partija sa severa Kosova Radenko Nedeljković načelnik Kosovsko - mitrovačkog okruga upozorio je Tačija da ne kreće u „avanturu“ na sever Kosova.

Dobro Tači poznaje ovdašnje bezbednosne prilike, ima on iskustva. Zato ga i upozoravamo da ne kreće na sever Kosova. Ono što Tači radi ovih dana jeste da izazove strah i paniku kod Srba na severu. Tači želi da se Srbi odavde isele. Priština u stvari traži alibi, za neku vrstu intervencije na ovom području“, rekao je Nedeljković, koji je pozvao predstavnike Kfora i Euleksa da se odrede i kažu šta će raditi ako krene neka vrste intervencije Prištine.

„Vlastima u Srbiji poručujemo da bi Beograd što pre trebalo da kaže da će reagovati svim sredstvima i ako bude potrebe zaštiti građane na ovom području. To je i ustavna obaveza vlasti u Beogradu, rekao je Nedeljković, dodajući da je na severu postignuto potpuno jedinstvo Srba oko trenutne situacije.

Nedeljković je rekao da državni vrh ne bi smeo da poklekne pred ultimatumima koji su postavljeni, a građane je pozvao da ostanu mirni i pribrani i da nema nikave potrebe za panikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track