NEMAJU ATEST: Kruševački vašar bez ringišpila

Blagovest

NEMAJU ATEST: Kruševački vašar bez ringišpila

Srbija -
Do rigorozne kontrole ispravnosti ringišpila došlo je nakon incidenta koji se dogodio učenicima prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca koji su bili na rekreativnoj nastavi u Sokobanji

KRUŠEVAC - Prvi ovogodišnji vašar u Kruševcu, Blagovest, neće imati zabavni park, ni ringišpile. Gradska uprava zabranila je postavljanje ringišpila na aerodromu, gde su uvek bili, jer vlasnici zabavnih parkova nisu imali odgovarajuće ateste.

Ovo je prva godina posle nekoliko decenija tradicionalnog vašara u Kruševcu da se ne postave ringišpili.

Inače, pojačana je kontrola i za sve prodavce na vašaru. Samo oni koji su ranije na licitaciji zakupili minimum dva metra prostora u iznosu od 2.060 dinara imali su pristup ulici Ljube Todorovića, gde je označeno 1.200 mesta za vašarske prodavce.

Do rigorozne kontrole ispravnosti ringišpila došlo je nakon incidenta koji se dogodio učenicima prvog razreda Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca koji su bili na rekreativnoj nastavi u Sokobanji.

Tada je devetoro dece povređeno, od kojih jedno teže, kada se polomio stub ringišpila u izletištu Borici kod Sokobanje. Postavljeni ringišpil nije imao odgovarajući atest za bezbedan rad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track