Majkl Kirbi: Dogovor da bude prihvatljiv za obe strane
Foto: Tanjug

Dijalog Beograda i Prištine

Majkl Kirbi: Dogovor da bude prihvatljiv za obe strane

Politika -
SAD su veoma zainteresovane da se vide rezultati u pregovaračkom procesu. Do sad su ulagani veliki napori od svih da se dođe do prihvatljivog sporazuma, naveo je ambasador SAD u Srbiji

BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je da dogovor koji se postigne u Briselu treba da bude prihvatljiv i za Beograd i za Prištinu i istakao da taj sporazum mora biti i sprovodljiv.

Na skupu u Privrednoj komori Srbije, Kirbi je kazao da su SAD veoma zainteresovane da se vide rezultati u pregovaračkom procesu i ocenio da su do sad ulagani veliki napori od svih da se dođe do prihvatljivog sporazuma. Međutim, dodao je da je do sporazuma trebalo doći i ranije, kako je naveo, još pre dve godine.

"Mogu da se nadam da će se nastaviti razgovori da se dođe do sporazuma", kazao je Kirbi i dodao da mu je drago da je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zainteresovan za nastavak dijaloga. On je ocenio da je potrebno da se u direktne razgovore sa prištinske strane proširi krug ljudi u pregovarački proces i istakao da SAD podržavaju taj proces.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja