Najnovije vesti

Busek: Podela Kosova je mogla da reši sve

Poručio

Busek: Podela Kosova je mogla da reši sve

Politika
13:14h
Busek samatra da uključivanje novih "igrača" u dijalog - Nemačke, Rusije i SAD - ne bi ništa promenilo, jer su Srbi i Albanci ti koji treba da pronađu "modus vivendi" koji će pomiriti razlike i funkcionisati na terenu, na severu Kosova

BEOGRAD- Austrijski političar Erhard Busek smatra da se dijalog Beograda i Prištine mora nastaviti, jer ne postoji drugačiji način rešavanja pitanja Kosova, ocenivši da je propuštena šansa da se podelom Kosova dođe do rešenja.

"Ne mislim da je ovo krah dijaloga. On mora da se nastavi, jer ne postoji drugačiji modus rešavanja odnosa između Beograda i Prištine. Ovaj zastoj nastao je jer i jedna i druga strana moraju da pripreme sopstveno javno mnjenje na dogovore koje će doneti iz Brisela", kazao je Busek.

Busek samatra da uključivanje novih "igrača" u dijalog - Nemačke, Rusije i SAD - ne bi ništa promenilo, jer su Srbi i Albanci ti koji treba da pronađu "modus vivendi" koji će pomiriti razlike i funkcionisati na terenu, na severu Kosova.

"Nažalost, propuštena je šansa da se na stolu nađe podela Kosova, koja je po meni jedno od najboljih rešenja ove pat-pozicije", rekao je bivši koordinator Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...