MORBIDNO: Održana prva Fejsbuk sahrana

Da se čovek naježi

MORBIDNO: Održana prva Fejsbuk sahrana

Društvo -
M. M. iz okoline Kruševca na svoj profil postavio više od 20 fotografija pokojnice u sanduku, rodbine koja je oplakuje, popa dok drži opelo...

KRUŠEVAC - Da se naježiš.M. M. iz okoline Kruševca na svoj Fejsbuk profil postavio je slike žene koja je nedavno preminula. On je 10. marta „okačio“ više od 20 fotografija na kojima se vidi pokojnica u mrtvačkom sanduku. Takođe je sa svojim prijateljima podelio i slike koje prikazuju najbližu rodbinu u crnini kako plače, popa koji drži opelo, ljude koji pale sveće, kao i komšije koje iznose sanduk iz kuće.M. M. je ispod svake slike napisao „Svetlanina sahrana“, a komentari su bili brojni. Mnogi su „lajkovali“ fotografije, bilo je onih koji su u komentarima izjavljivali saučešće.- Iskreno mi je žao. Primi moje saučešće.- Ne verujem da nas je ova žena napustila. Kako se to tako brzo desilo. Budi jak.- Jadna žena, nek joj je laka zemlja - samo su neki od komentara na Fejsbuku u kojima su prijatelji izjavljivali saučešće.Za razliku od ovakvih komentara, bilo je i onih u kojima se oštro osuđuje to što je postavio slike sa sahrane.- Ovo je strašno. Šta sve ljudi neće okačiti na Fejsbuk.- Ne verujem, pa kako si mogao ovo, skidaj te slike!- Da li je moguće da čovek okači na Fejsbuk slike s nečije sahrane? Ovo nije normalno, bolesno je. Šta sve ljudima neće pasti na pamet - neki su od komentara na Fejsbuku.M. M. smo juče preko njegovog profila poslali poruku u želji da saznamo zašto je imao potrebu da slike sa sahrane obelodani na ovakav način, kao i da saznamo ko je zapravo žena u kovčegu, ali nam on do zaključenja broja nije odgovorio.

Otvorio nalog pre dva mesecaM. M. je svoj Fejsbuk profil otvorio pre dva meseca, 28. februara. Za to vreme nije postavljao statuse niti je bio posebno „aktivan“ na svom nalogu. Ima svega 23 prijatelja. Jedino što je postavljao su fotografije rodbine, a jedan album posvećen je „Svetlani“, dok je još bila živa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track