POVLAŠĆENI: Funkcioneri iz DS podelili sebi po 100.000 dinara!
Foto: Nikola Milosevic

Otkrivamo kako živi najsiromašnija opština u Srbiji

POVLAŠĆENI: Funkcioneri iz DS podelili sebi po 100.000 dinara!

Politika -
Iako Irig grca u dugovima, opštinski čelnici iz redova DS i LSV odbili sebi da smanje astronomske plate, tvrdi opozicija

IRIG - Povlašćeni.Funkcioneri male vojvođanske opštine Irig iz redova DS i LSV verovatno su najbolje plaćeni političari u Srbiji, jer iako ovo mesto ima jedno od najmanjih budžeta, njihove plate su među najvišima!Naime, kako tvrde poslanici opozicije, odnosno SNS, SPS i URS, tvrde da su plate vladajuće koalicije u Irigu - astronomske!- Skoro da niko od njih ne prima manje od 100.000 dinara. Vlast je potrošila 75 miliona više u odnosu na prošlu godinu iako ništa nije urađeno. O kakvim ljudima se radi vidi se iz toga što su odbili da prihvate da im se plate umanje za 20 odsto - kaže šef opštinskog odbora SNS Božidar Ivanić.On objašnjava da je aktuelna vlast samo pri davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta opštini napravilaštetu veću od 70 miliona dinara.Milan Marković iz SPS ističe da je DS odgovoran za prevaru poljoprivrednika, kojima je u jeku predizborne kampanje 2012. godine podeljeno 250 junica.- Iako je prošlo godinu dana, vlast se nije udostojila da nam podnese izveštaj o podeli junica, a na terenu se jasno vidi da je reč ogromnoj prevari. Ne samo što su junice deljene bez ikakvih kriterijuma već su životinje bile bolesne. Više od 50 odsto junica je sterilno, a mnogo teladi je uginulo. Stočarima je samo natovaren dug koji nisu u mogućnosti da vrate - kaže Marković.Odbornici SNS, SPS i URS pokušali su pre dva dana da na dnevni red sednice Skupštine Opštine uvrste tačke u kojima bi se raspravljalo o finansijskim mutljavinama, ali je vlast to odbila.(T. R.)

Božidar Ivanić (sns)
Božidar Ivanić (sns)

Milan Marković (sps)
Milan Marković (sps)

DS: Nasledili smo visoke zaradePredsednik opštine Irig Vladimir Petrović (DS) odbacio je optužbe opozicije, ocenivši ih kao jalovo politikantstvo.- Što se naših plata tiče, nismo ih sami odredili, već su one nasleđene. Za te stvari je nadležan Administrativni odbor Skupštine - objasnio je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track