Najnovije vesti

Suzana Grubješić: Pozitivan izveštaj o napretku Srbije

Dozanala

Suzana Grubješić: Pozitivan izveštaj o napretku Srbije

Politika
15:16h
Što se tiče izveštaja o napretku Evropske komisije uspela sam da nezvanično saznam da je izveštaj pozitivan za Srbiju, da ima puno više pohvala nego kritika, rekla je Grubješićeva

STRAZBUR/BEOGRAD - Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić kaže da je, prema nezvaničnim informacijama koje je dobila, izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije pozitivan i da ima više pohvala, nego kritika.

Grubješić boravi u radnoj poseti Strazburu u kojem je Evropska komisija razmatrala izveštaj o napretku Srbije, ali taj izveštaj, kako je rekla, nije objavljen zato što nije potpun, jer se čeka i izveštaj visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton o dijalogu između Beograda i Prištine, saopšteno je iz kancelarije potpredsednice Vlade.

"Što se tiče izveštaja o napretku Evropske komisije uspela sam da nezvanično saznam da je izveštaj pozitivan za Srbiju, da ima puno više pohvala nego kritika. Taj izveštaj se odnosi na proces unutrašnjih reformi - reformi koje smo mi radili zbog nas, a ne samo da bismo dobili i uknjižili jedan plus iz Brisela", kazala je Grubješić.

Poslanici Evropskog parlamenta će sutra u Strazburu raspravljati i o rezoluciji o Srbiji.

"Očekujem da će i ta rezolucija biti pozitivna, kao što je bio pozitivan i prvi draft u kojem se preporučivalo da Evropska komisija što pre sa Srbijom otvori proces predpristupnih pregovora", izjavila je Grubješić.

Potpredsednica Vlade će se tokom dva dana zasedanja Evropskog parlamenta sastati sa brojnim evropskim zvaničnicima, između ostalih i sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom i predsednikom Delegacije za jugoistočnu Evropu u Evropskom parlamentu Eduardom Kukanom.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...