Pajtić pod istragom?
Foto: Dragana Udovicic

Kurir saznaje

Pajtić pod istragom?

Politika -
U okviru istrage o malverzacijama u Razvojnoj banci Vojvodine istražni organi će proveriti i ulogu premijera Vojvodine i zamenika predsednika DS

BEOGRAD - Plavi proveravaju žute.U okviru istrage o milionskim malverzacijama u Razvojnoj banci Vojvodine istražni organi će proveriti i ulogu Bojana Pajtića, premijera Vojvodine i zamenika predsednika DS, saznaje Kurir. Pajtić je, kako saznajemo, pod lupom nadležnih organa zbog malverzacija u RBV, ali i Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine.- Istraga o RBV je u toku, radi se punom parom, proverava se svaki detalj. Pajtićeva uloga svakako će biti proverena. Ispitaće se i njegova odgovornost u vezi sa spornim kreditom od 3,2 miliona evra koji je DS dobio od RBV bez ikakvog pokrića - navodi izvor Kurira iz istrage.Prema njegovim rečima, Dušan Elezović, predsednik Izvršnog odbora DS i jedan od najbližih Pajtićevih saradnika, već je doveden u vezu s dodelom sumnjivih kredita u RBV, zbog čega ta banka ima milionsku štetu.- Elezović će uskoro biti saslušan. On bi mogao da otkrije ulogu Pajtića, koji je zbog toga, u opštoj panici, problematizovao pitanje pokrajine i pripremio teren da istragu o RBV predstavi kao navodni politički progon. Bez obzira na njegove političke igrarije, istragu ništa neće zaustaviti i za milionsku pljačku u Vojvodini svi će bez izuzetka, pa i Pajtić, odgovarati - kategoričan je naš sagovornik.Pajtić juče nije želeo da razgovara o svojoj umešanosti u poslovanje RBV i Fonda za kapitalna ulaganja. Na pozive i poruke Kurira nije odgovarao.

Policija češlja slučaj Razvojne banke
Policija češlja slučaj Razvojne banke

Parović: Pajtić je isti Jezda!Miroslav Parović, odbornik Treće Srbije u Skupštini Novog Sada, uporedio je Bojana Pajtića, zbog propasti RBV, s nekadašnjim vlasnicima Dafimenta i Jugoskandik banke.- Pitam se da li Pajtić više liči na Jezdu ili Dafinu, mada mi se čini da više podseća na gospođu Milanović. Na skupu protiv deklaracije bilo je i 2.000 malih akcionara RBV koji su ostali bez svojih prava i para. Ko će njima nadoknaditi štetu? - upitao je Parović.

SNS: Pajtić, Ješić i Elezović kriminalciSNS je juče optužio funkcionere DS u Vojvodini Bojana Pajtića, Gorana Ješića i Dušana Elezovića da su „kriminalci“.- SNS ukazuje da ne postoji nijedan kriminalac u Vojvodini koji može da se uporedi s trilingom kriminalnih asova iz DS Pajtićem, Ješićem i Elezovićem - saopštio je SNS i upitao kako je moguće da je u vreme vlasti DS protiv Ješića pokrenuto 14 krivičnih prijava zbog korupcije i kriminala, a da on nije odgovarao:- Pitamo DS zašto su sprovodili selektivnu pravdu? Zašto Ješić nije odgovarao kad su sami protiv njega podizali krivične prijave zbog kriminala i korupcije. Pozivamo mastermajndove DS, koji raspiruju separatizam i mržnju po Vojvodini, da odmah odgovore na ova pitanja i prestanu već jednom da se igraju budućnošću građana severne srpske pokrajine i cele Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track