Predsedništvo: Ton DS ispod nivoa
Foto: Rts

Predsedništvo: Ton DS ispod nivoa

Politika -
"besmislenim napadima" na šefa države DS pokušava da skrene pažnju sa svoje odgovornosti za katastrofalno stanje u zemlji, saopštila pres služba predsednika Republike

BEOGRAD - Ton kojim se Demokratska stranka obraća predsedniku Srbije je "ispod nivoa obraćanja predsedniku svih građana", izjavio je danas zamenik šefa Pres službe predsednika Srbije Vuk Fatić i ocenio da "besmislenim napadima" na šefa države DS pokušava da skrene pažnju sa svoje odgovornosti za katastrofalno stanje u zemlji.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić spreman je da svim građanima položi račune i da odgovori na sva ozbiljna i argumentovana pitanja, naveo je Fatić, povodom današnjeg saopštenja DS. U saopštenju Pres službe predsednika Srbije, Fatić je istakao da je Nikolić dosadašnjim radom dokazao da i formalno i faktički zastupa sve građane Srbije.

"Potrebno je da DS nauči ono što nije mogla onda kada je njen predsednik izabran za predsednika Srbije: da bi neko bio pravi predsednik Srbije i svih njenih građana, ne sme da bude predsednik jedne političke stranke. To je stvar poštovanja Ustava Srbije i želje da svi građani budu jednaki pred predsednikom, čiji je zadatak da brani Ustav", navodi se u saopštenju.

Fatić ocenjuje da "besmislenim napadima na predsednika Republike, Demokratska stranka pokušava da skrene pažnju sa svoje odgovornosti za katastrofalno stanje u kome se nalazi naša ekonomija, loš životni standard građana, za donošenje tragičnih odluka vezanih za suverenitet Srbije na KiM i cvetanje kriminala i korupcije u svim sferama društvenog života".

"Vreme je da odgovorni, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju, polože račune za sve negativne posledice proistekle iz načina na koji su vodili državu", istakao je on.

Prema njegovim rečima, DS bi trebalo da objasni građanima svrhu svog zahteva da se raspravlja o pravima Vojvodine u jednom od najtežih trenutaka za Srbiju, kada se Srbija i njen državni vrh suočavaju sa ugrožavanjem teritorijalnog integriteta zemlje.

"Ne dolikuje da se predsedniku svih građana autori saopštenja DS obraćaju na ovaj način, tonom kojim se obraćaju predsednicima političkih partija sa kojima se politički bore. Predsednik Republike Srbije je toliko iznad ovakvih "manira", pogotovo u ovom trenutku, da uopšte neće odgovarati na apsurdna pitanja pojedinaca iz DS", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track