POSLE 13 GODINA: Manojlo Vukotić podneo ostavku!

Prvi čovek Novosti

POSLE 13 GODINA: Manojlo Vukotić podneo ostavku!

Politika -
U "Večernje novosti" vratio se u oktobru 2000. godine, a ostavku je podneo na mesto generalnog direktora i glavnog urednika kompanije Novosti

BEOGRAD - Prvi čovek "Novosti" Manojlo Vukotić podneo je danas ostavku na to generalnog direktora i glavnog urednika kompanije Novosti.

Manojlo Vukotić rođen je 21. novembra 1938. godine u Cetinju. Studirao je svetsku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.Novinarstvom je počeo da se bavi u beogradskom "Studentu", a profesionalnu karijeru započeo 1963. godine u "Beogradskoj nedelji".Vukotić je u "Večernjim novostima" radio kao novinar, urednik, dopisnik iz inostranstva, a u poslednjoj deceniji i po radio je kao glavni urednik "Borbe", a bio je pokretač i glavni urednik nezavisnih dnevnih listova "Blic" i "Glas javnosti".U "Večernje novosti" vratio se oktobra 2000. godine.

Podsetimo, Udruženju novinara Srbije (UNS) poslednjih meseci obraćali su se dopisnici „Večernjih novosti“ i „Sporta“, sa primedbama da im honorari nisu isplaćivani od jula, a nekima čak i od januara prošle godine.UNS je tim povodom razgovarao sa Manojlom Vukotićem koji je rekao da Kompanija „Novosti“ „pokušava da reši problem sa isplatama honorara dopisnicima, da je došlo do grube greške u administraciji „Novosti“ i da će honorari dopisnicima biti isplaćeni u najskorije vreme.“U međuvremenu , dopisnici su se ponovo javljali UNS-u jer im honorari nisu isplaćeni. „Pustite vi dopisnike, neka oni meni pišu, a ne da se obraćaju vama. Honorari nisu isplaćeni jer nemamo novac. Čekamo da nam banke i država daju kredite koji su nam obećani, pa ćemo onda isplatiti novinare. Čim „Novosti“ dobiju novac, honorari će biti isplaćeni,“ rekao je Vukotić UNS-u.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track