Mirović Vasinu: Ti si lažov, klevetnik i falsifikator
Foto: Tanjug

Mirović Vasinu: Ti si lažov, klevetnik i falsifikator

Politika -
Govorim o tekstu deklaracije koja sadrži separatističku notu, a vi ste me optužili da sam izvršilac krivičnog dela podsticanja na progon ljudi. Ako je tako, trebalo bi odmah da pozovete policiju da me odvede u 29. novembar, rekao je Mirović

BEOGRAD- Predsednik Saveta za Vojvodinu iz SNS Igor Mirović poručio je šefu pokrajinskog odbora DS Mirosalvu Vasinu da "lupa gluposti", da je "lažov", "klevetnik" i "falsifikator".

Naime, tokom žustre polemike između Mirovića i Vasina na okruglom stolu posvećenom deklaraciji o zaštiti prava Vojvodine, Mirović je odbacio optužbe da je organizovao progon Mađara iz Vojvodine, kako je to naveo Vasin, kao notornu laž i poručio Vasinu da "lupa gluposti", da je "lažov", "klevetnik" i "falsifikator"

Miroslav Vasin optužio je Mirovića da je tokom devedesetih godina 20. veka SRS kojoj je tada pripadao slala poruke Mađarima da napuste Vojvodinu.

"Govorim o tekstu deklaracije koja sadrži separatističku notu, a vi ste me optužili da sam izvršilac krivičnog dela podsticanja na progon ljudi. Ako je tako, trebalo bi odmah da pozovete policiju da me odvede u 29. novembar", rekao je Mirović i zatražio od Vasina da se izvini.

Povodom deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine koje je u Skupštinu Vojvodine uputio premijer Vojvodine Bojan Pajtić koji je zamenik predsednika Demokratske stranke, Mirović, i šefovi pokrajinskih odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) i Demokratske stranke Srbije (DS S) Dušan Bajatović i Branislav Rističević ocenili su da je taj dokument na političku silu ušao u proceduru i da sadrži "notu separatizma".

Takve optužbe odbacili su Miroslav Vasin i šef pokrajinskog odbora Lige socijademokrata Vojvodine (LSV) Branislav Bogaroški koji su naveli da u deklaraciji nema ""s" od separatizma".

Dušan Bajatović iz SPS-a i Igor Mirović iz SNS-a su poručili da je vlast DS-a u Vojvodini "bahata" i da je "diktatura u malom" i da je predložena deklaracija "politički pamflet" i "politikanstvo", a Branislav Rističević je ocenio da je deklaracija "skrivena pretnja" i politički akt koji ništa ne znači.

Bajatović, Mirović i Rističević su poručili da DS i LSV ne mogu da govore u ime svih građana Vojvodine. Bajatović je kazao da DS predloženom deklaracijom želi političku tuču Begrada i Novog Sada, radikalizaciju političkih prilika i internacionalizaciju pitanja Vojvodine, a te optužbe odbacio je Vasin.

Mirović je kazao da SNS poštuje ustavnu autonomiju Vojvodine, a Bajatović je naveo da se zalaže za elemente funkcionalne autonomije. Branislav Rističević iz DS S je kazao da je deklaracija "pokušaj detoniranja bombe" i odraz panike u redovima DS-a jer je došlo vreme da DS položi račune za Fond za kapitalna ulaganja i Razvojnu banku Vojvodine i da u toj panici DS povlači iracionalne i nerazumne poteze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja