Nenad Rašić isključen iz SLS

Nenad Rašić isključen iz SLS

Politika -
SLS je u saopštenju ocenio da Rašićevi "medijski nastupi predstavljaju najgrublje kršenje Statute stranke"

PRIŠTINA - Glavni odbor Samostalne liberalne stranke isključio je iz stranke danas ministra za rad i socijalno staranje u Vladi Kosova Nenada Rašića, optužujući ga da pokušava da destabilizuje poslanički klub te parije u Skupštini Kosova.

SLS je u saopštenju ocenio da Rašićevi "medijski nastupi predstavljaju najgrublje kršenje Statute stranke". Nenad Rašić je 3. maja u Skupštini Kosova sa četiri poslanika SLS, jednim poslanikom Demokratske stranke KiM i jednim poslanikom Aškalijske zajednice, najavio da je formirana nova poslanička grupa koja će nositi naziv "Zajednička budućnost".

Rašić je izjavio da nije posebno zabrinut zbog odluke GO SLS, jer ona za njega nije politički relevantna. Naveo je da tom sastanku GO nije ni prisustvovao. Prema njegovoj oceni, kao izabrani član Glavnog odbora kao i Predsedništva stranke, on ne možre biti isključen, niti smenjen bez odluke Skupštine stranke koja ga je i birala.

GO SLS je druge poslanike SLS u Skupštini Kosova upozorio na ponašanje, i uputio im "zahtev za poštovanje Statuta stranke uz napomenu da bi eventualno delovanje protivno Statutu predstavljalo najgrublju zloupotrebu poverenja glasača SLS-a i kao takvo zaslužuje disciplinsku reakciju stranke".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track