Pavićević: Funkcija oficira za vezu nema diplomatski okvir
Foto: Beta

Pavićević: Funkcija oficira za vezu nema diplomatski okvir

Politika -
Dejan Pavićević je rekao da je Priština insistirala na diplomatskom statusu i imunitetu oficira za vezu, ali da "od toga nema ništa"

BEOGRAD - Oficir za vezu sa Prištinom Dejan Pavićević izrazio je danas nadu da će tokom posete prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića Kosovu biti postignut dogovor sa Srbima sa severa Kosova u pogledu briselskog sporazuma.

"Ja sam optimista da će se postići dogovor", rekao je Pavićević odgovarajući na pitanje šta očekuje od sutrašnje posete Vučića Kosovu.

Pavićević je ponovio da prema briselskom sporazumu njegova funkcija nema diplomatski okvir i da će jedan od zadataka biti i sama implementacija dogovora u Briselu.

"Olakšaćemo komunikaciju, ubrzati komunikaciju, imaćete osobe u Beogradu i u Prištini koje će moći brzo da reaguju i prenose poruke", rekao je danas Pavićević.

On je napomenuo da će se poslovi oficira za vezu u Beogradu i Prištini obavljati iz kancelarija Evropske unije. Prema sporazumu bezbednost oficira za vezu treba da obezbedi svaka od strana, pa će o njegovoj bezbednosti brinuti Kosovska policijska služba, rekao je Pavićević.

Pavićević je kazao da je posle dogovora srpskog i kosovskog premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija bilo "dosta nesuglasica koje su kroz tehničke dogovore rešavane" i da je postignut "tehnički dogovor koji je prihvatljiv za obe strane". On je kazao da je Priština insistirala na diplomatskom statusu i imunitetu oficira za vezu, ali da "od toga nema ništa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track