PANIKA U DS: Đilas neće da se bruka na izborima
Foto: Nebojša Mandić

Pesimisti uoči lokalnih izbora u Zemunu

PANIKA U DS: Đilas neće da se bruka na izborima

Politika -
Dragan Đilas odlučio da ne bude nosilac izborne liste u Zemunu zbog prognoza da će demokrate doživeti debakl

BEOGRAD - Za predstojeće lokalne izbore u Zemunu, zakazane za 2. jun, zasad se prijavilo osam izbornih lista, i na svima su nosioci lideri stranaka, izuzev kod demokrata.Lider DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izričito je zabranio članstvu da ga promovišu kao nosioca liste i koriste u kampanji zbog naznaka da će DS u toj opštini doživeti debakl i biti na samoj ivici cenzusa. Sledeći Đilasa, koji izbegava blamažu, niko od vodećih funkcionera DS takođe nije hteo da bude nosilac liste, čak ni Aleksandar Šapić, predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu.- Sve prognoze ukazuju da ćemo biti na oko pet odsto glasova, što bi bio očajan rezultat u odnosu na oko 28 odsto (i 19 mandata), koliko je na prošlim izborima osvojila koalicija „Za evropski Zemun“. Samo da bi izbegao ličnu bruku i sramotu, Đilas je naredio zemunskom odboru da ga nipošto ne postave za nosioca liste, kao i da ga mnogo ne uzimaju u usta tokom kampanje. Tako je za nosioca postavio Savu Jerkovića, koji je za građane anonimus, i spremio izgovor da posle izbora tvrdi kako DS nije „pukao“ zbog njega - priča izvor Kurira blizak vrhu DS.U DS su revoltirani samoživim ponašanjem Dragana Đilasa.- Prošle sedmice su Đilas i Šapić imali sastanak sa zemunskim odborom. Đilas je izbacio svakoga ko je izneo i najmanju zamerku. U jednom momentu je napustio sastanak, ali je Šapić nastavio da izbacuje ljude - navodi izvor Kurira.

Vodiću Gradski odbor DSFunkcioner DS Dragan Šutanovac juče je na svom Fejsbuk profilu objavio: „Dragi prijatelji, odlučio sam da se kandidujem za predsednika Gradskog odbora Beograd, svaka prijateljska podrška je dobrodošla!“ Isto je objavio i na Tviteru, a odmah su mu čestitale i podržale ga viđenije demokrate, među kojima i Dragoljub Mićunović, Gordana Matković, Ivan Vujačić, glumac Branislav Trifunović...

Đilas i Šapić kao u doba diktatureU DS su revoltirani samoživim ponašanjem Dragana Đilasa.- Prošle sedmice su Đilas i Aleksandar Šapić imali sastanak sa zemunskim odborom. Đilas je izbacio svakoga ko je izneo i najmanju zamerku. U jednom momentu je napustio sastanak, ali je Šapić nastavio da izbacuje ljude. Opšti raspad sistema - navodi izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track