Ambasador Denio: Francuska za datum Srbiji

Ambasador Denio: Francuska za datum Srbiji

Politika -
Francuski ambasador u Beogradu je rekao da sporazum od 19. aprila sada treba sprovesti u delo i da je to tema razgovora dvojice premijera u Briselu

BEOGRAD - Francuski ambasador u Beogradu Fransoa-Gzavije Denio da ta zemlja smatra da je Srbija u velikoj meri ispunila uslove Evropskog saveta za početak pristupnih pregovora.

Denio je podsetio da su Beograd i Priština 19. aprila postigli sporazum o normalizaciji odnosa i ocenio da je taj trenutak bio prekretnica koja će obezbediti trajni mir u regionu. To je, kako je dodao, u svom izveštaju prepoznala i Evropska komisija davši preporuku za otvaranje pregovora.

"To je perspektiva koju Francuska podržava i zalaže se za brzo ostvarenje uslova vezanih za briselski sporazum kako bi se to konkretizovalo", reko je Denio.

On je rekao da sporazum od 19. aprila sada treba sprovesti u delo i da je to tema razgovora dvojice premijera u Briselu.

"Kako god bilo Francuska smatra da je Srbija svojom hrabrom voljom za postizanje kompromisa već u velikoj meri ispunila uslove koje joj je u decembru postavio Evropski savet za početak pristupnih pregovora", zaključio je Denio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track