BUČNO U SKUPŠTINI: Poslanici SNS udarili po Đilasu, opozicija zviždala
Foto: Fonet

Pitanja za vladu

BUČNO U SKUPŠTINI: Poslanici SNS udarili po Đilasu, opozicija zviždala

Politika -
Marija Obradović pitala da li će neko ispitati odgovornost gradonačelnika Beograda za trošenje para građana

BEOGRAD - Nek Đilas objasni kako je uspeo da sagradi bezobrazno skup most!Pitanje poslanice SNS Marije Obradović o trošenju para u Beogradu izazvalo je prave salve negodovanja demokrata koje su sve vreme zviždale tokom jučerašnjeg sednice Skupštine Srbije, na čijem su dnevnom redu bila poslanička pitanja za vladu.

Preskupi krediti- Pitam koji su to idejni projekti Dragana Đilasa koji su opuštošili gradski budžet. Most na Adi jeste lep, ali taj čovek nikako da nam kaže koliko on košta i koliko će da koštaju pristupne saobraćajnice. Šta je bilo s uglednim profesorima Arhitektonskog fakulteta čije je idejno rešenje za most koštalo 60 miliona evra. Posebna priča je „bus-plus“ i pitam zašto nešto što je na papiru koštalo 120 miliona evra sada treba da se plati 300-600 miliona evra i sve to preko skupih kredita. Beogradski vodovod i kanalizacija su za iznajmljivanje samo osam kamiona i bagera platili milion evra - pitala je Obradovićeva. Ministar finansija Mlađan Dinkić odgovorio je da bilo koje trošenje budžetskih sredstava mora biti predmet ispitivanja, ukoliko se radi o netransparentnom, a posebno nezakonitom trošenju.Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović izjavio je da u vreme vlade DS nije ni moglo da se zamisli da vlada po pet sati odgovara na pitanja poslanika.- Demokrate su imale pravo da postave 22 pitanja, ali poslanici imaju pravo da znaju i da postave i šta se dešavalo u vreme bivše vlade.Imamo pravo da pitamo- Da, imamo pravo da pitamo i znamo na koji način je trošen novac Beograđana - zaključio je Stefanović. Poslanici DS napustili su sednicu jer smatraju da je poslanička većina zloupotrebljavala Poslovnik o radu i onemogućavala ih da učestvuju u raspravi.(S. M.)

Ivica Dačić poslanicima DS: Nemojte da mi dobacujete Premijer Dačić je odgovarajući na optužbe Borislava Stefanovića, šefa poslaničke grupe DS, da ekonomska situacija nikad nije bila gora, odgovorio da nije došao da se raspravlja s poslanicima DS.- Najveći deficit u budžetu od osam odsto bio je u vreme vlade Mirka Cvetkovića i to zbog izbora, jer je tada trebalo postići što bolji rezultat. Umesto da se optužujemo, hajde da se nadmećemo u tome šta su predlozi. Došao sam da odgovaram, a vi mi ne date da govorim. Pričajte šta hoćete, odavno nije bilo ovoliko očekivanje građana (od vlade) i zbog toga sam zabrinut. I nemojte da mi dobacujete jer uvek dođem kad me pozovete - odgovorio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track