Predsedništvo SNS danas u 10 sati
Foto: Tanjug

Sastanak

Predsedništvo SNS danas u 10 sati

Politika -
Predsedništvo naprednjaka razmatraće nepopularne, ali lekovite ekonomske mere. Sledi sastanak Vučića sa Dačićem i Dinkićem

BEOGRAD - Predsedništvo SNS sastaće se u nedelju u 10 sati u prostorijama stranke.

Predsedništvo naprednjaka trebalo bi, kako je ranije najavio lider SNS i vicepremijer Aleksandar Vučić, da razmotri ekonomske mere koje treba preduzeti, a on će se, kako je precizirao, založiti za mere koje će biti "lekovite za našu zemlju i naše društvo, ma koliko bile teške" i nepopularne.

Vučić je ponovio da je mnogo bitnije da se obezbedi da narod ne živi jednako loše ili još lošije nego da se misli na podršku birača: "Bolje da imamo 20 odsto podrške manje, a da imamo 10 ili 15 odsto zaposlenih više. Mislim da je to odgovorno ponašanje", rekao je Vučić i dodao da ostaje da se vidi da li će to prihvatiti koalicioni partneri SNS.

Prema njegovim rečima, u nedelju bi trebalo da se sastane sa liderima SPS Ivicom Dačićem i URS Mlađanom Dinkićem. Taj sastanak zasad nije potvrđen, kao ni pitanja o kojima bi moglo da se razgovara.U međuvremenu, otvoreno je pitanje budžetskog deficita, kao i dilema - štednja, odnosno eventualno zamrzavanje plata i penzija ili podsticajne mere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track