TAMARA TRIPIĆ PODNELA OSTAVKU: Neću da učestvujem u krađi!
Foto: Marina Lopicic

Napustila mesto sekretara DS

TAMARA TRIPIĆ PODNELA OSTAVKU: Neću da učestvujem u krađi!

Politika -
Ne pamtim da su se ikad tako otvoreno kršile sve procedure i zloupotrebljavala stranka, kaže bivša funkcionerka DS o stanju u partiji

BEOGRAD - Navikao da sve radi na mufte i preko veze.Sekretar DS Tamara Tripić podnela je u četvrtak ostavku na ovu funkciju nezadovoljna funkcionisanjem stranke, finansijskim problemima, odnosom prema članstvu i malverzacijama koje prate izbore za predsednika beogradskog odbora ove partije.Ona je u otvorenom pismu predsedniku DS Draganu Đilasu, Predsedništvu i Glavnom odboru napisala da su funkcije unutar stranke postale jedina tema i da u DS već mesecima traje borba za pozicije.Kršenje procedure- Dok stranka beleži istorijski loš rezultat u Zemunu, rukovodstvo se ne bavi uzrocima izbornog neuspeha, nego time kako dobiti podobnog predsednika beogradskog odbora - napisala je Tripićeva i dodala:- Ne pamtim da su se ikad tako otvoreno kršile sve procedure i zloupotrebljavala stranka. Kad je na sednici Izvršnog odbora protivpravno i bez ikakve procedure izbačeno 1.400 članova partije da bi se tako uticalo na ishod izbora za predsednika beogradskog odbora, shvatila sam da svojim ostajanjem na mestu sekretara stranke i člana Predsedništva više ne mogu da dajem legitimitet nečemu što nema nikakve veze sa Demokratskom strankom kakvu svi znamo - obrazložila je Tripićeva.Izbori za predsednika beogradskog odbora zakazani su za sutra, a kandidovali su se Dragan Šutanovac i Balša Božović, koji važi za Đilasovog pulena.Izbrisani članoviInače, Izvršni odbor DS pre nekoliko dana je isključio 1.400 članova da bi direktno uticao na rezultate izbora za prvog čoveka beogradskog odbora. Iz stranke je izbačena i Maja Antić, samo zato što se, prema njenim rečima, pre mesec dana pridružila izbornom štabu Šutanovca.- Od 2001. godine sam član DS. Međutim, pre neki dan sam saznala da sam na sednici IO isključena iz članstva. Tačno je da poslednjih nekoliko godina, zbog obaveza u porodici, nisam bila aktivna, ali način na koji su me odstranili veoma me je razočarao - priča Antićeva.Otvoreno pismo Đilasu i organima stranke u kojem izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog nepravilnosti uputili su i članovi Gradske izborne komisije Igor Jovičić i Iva Đinđić Ćosić. Oni upozoravaju na kršenje članova Statuta, povredu izbornog procesa zbog isključenja 1.400 ljudi, povrede biračkog spiska nakon njegovog zaključenja i na plan da se glasa tri dana, i to van biračkih mesta.

Kurir, 6. jun 2013.
Kurir, 6. jun 2013.

Vi ste trošili, a ja odgovaramKad smo se našli pod istragom zbog kredita za finansiranje kampanje, novo rukovodstvo je pokazalo nezainteresovanost da se ovi problemi reše. To je dovelo do toga da se stranka polako iznutra gasi, da opštinski odbori nemaju sredstva, zaposleni ne primaju plate. U isto vreme, snosila sam krivičnu i pravnu odgovornost a da ni na koji način nisam učestvovala u donošenju odluka - napisala je Tripićeva, koja je saslušana u vezi s kreditom koji je DS pod sumnjivim uslovima, uzeo u Razvojnoj banci Vojvodine za izbore prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track