Dačić i Papuljas razgovarali o unapređenju saradnje
Foto: Tanjug

Podrška Grčke

Dačić i Papuljas razgovarali o unapređenju saradnje

Politika -
Doneli smo odluke koje su od istorijskog značaja za budućnost Srbije i regionalnu sigurnost. Očekujemo pozitivnu reakciju Evropske unije, naveo je premijer Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednikom Grčke Karolosom Papuljasom o mogućnostima unapređenja saradnje dve zemlje i obavestio ga o aktivnostima Srbije na ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji.

"Doneli smo odluke koje su od istorijskog značaja za budućnost Srbije i regionalnu sigurnost. Očekujemo pozitivnu reakciju Evropske unije", rekao je Dačić.

U saopštenju Vlade navodi se da je Papuljas istakao tradicionalno prijateljstvo dva naroda i podršku Grčke evropskom putu Srbije. Papuljas je danas razgovarao i s predsednikok Tomislavom Nikolićem i predsednikom Skupštine Nebojšom Stefanovićem.

Dva predsednika su posle razgovora u Palati Srbija razmenila ordene: Nikolić je Papuljasu uručio orden Republike Srbije na lenti, dok je Papuljas uzvratio ordenom Velikog krsta Reda spasitelja. Papuljas je posle razgovora s Nikolićem rekao i da Grčka čvrsto podržava priključenje Srbije EU i dodeljivanje datuma za početak pristupnih pregovora. "Uključivanje Srbije u našu zajedničku kuću biće vrlo značajan razvoj za ceo region", rekao je on. Predviđeno je da Papuljas razgovara i s potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, a sutra će prisustvovati Grčko-srpskom poslovnom forumu, posle čega će se sastati s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irinejem, najavila je grčka ambasada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track