Papuljas: Grčka će uvek biti uz Srbiju
Foto: Reuters

Papuljas: Grčka će uvek biti uz Srbiju

Politika -
Predsednik Grčke poručio je danas, u razgovoru s predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, da će Grčka uvek biti uz Srbiju

BEOGRAD - Predsednik Grčke Karolos Papuljas poručio je danas, u razgovoru s predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, da će Grčka uvek biti uz Srbiju i da će joj pružati pomoć u razumevanju i primeni evropskih standarda.

Papuljas je istakao da je Srbija pokazala veliku hrabrost kada su u pitanju pregovori o Kosovu i Metohiji i izrazio uverenje da će to umeti da cene evropski partneri, ali i vlasti u Prištini, saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.

"Budite uvereni da će Grčka pružiti svestranu pomoć u razumevanju i primeni evropskih standarda. Drugim rečima, bićemo uvek sa vama, kao što smo i do sada bili uvek uz vas", rekao je Papuljas.

Stefanović je naveo da su prioriteti Srbije evrointegracije, sprovođenje reformi i regionalna saradnja, i izrazio je zahvalnost zbog principijelnog stava Atine da ne prizna nezavisnosti Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju Kabineta predsednika Skupštine. On je istakao da je poseta grčkog predsednika, na čelu visoke delegacije, dobra prilika da se istakne tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i dva naroda i ocenio je da je Grčka oduvek bila iskreni prijatelj Srbije.

Govoreći o prioritetima Srbije, Stefanović je rekao da je to pre svega EU, ali da Srbija izuzetan značaj pridaje i regionalnoj saradnji. Objašnjavajući značaj koji za Srbiju ima odluka o datumu za početak pregovora sa EU, Stefanović je napomenuo da bi pozitivna odluka EU bila značajna i za potencijalne investitore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja