Mitrović: Đilase, DS zbog tebe ispod cenzusa - Đilas: Medijski linč protiv DS!

Debakl u Zaječaru

Mitrović: Đilase, DS zbog tebe ispod cenzusa - Đilas: Medijski linč protiv DS!

Politika -
Đilase, ime tvoje partije izvedeno je iz reči demokratija, a demokratija iz demos kratos, a ne iz demos krados, rekao vlasnik Pinka

BEOGRAD - Vlasnik Pink medija grupe Željko Mitrović poručio je danas lideru Demokratske stranke Draganu Đilasu da "on lično, a ne njegova stranka, nije prešao cenzus na lokalnim izborima u Zaječaru".

Mitrović je, povodom ocene Dilasa na stranačkoj konferenciji za novinare da si izboru održani u atmosferi medijskog linča, poručio lideru DS da mu nisu krivi "ni Pink, ni RTS, ni Kurir, ni Novosti, ni bilo koji drugi medij, već da je kriv on, koji je počistio sve sposobne menadžere (vozači se ne računaju) i medije, a sada i političke saradnike".

"Moraš, dragi Điki, da čitaš zakone, uredbe i druge akte, uključujući i one osnivačke, kada je tvoja organizacija u pitanju. Naime, ime tvoje partije izvedeno je iz reči demokratija, a demokratija iz demos kratos, a ne iz demos krados. Znači kratos se čita sa t, a ne sa d, a kako nisi pažljivo čitao radi se o vladavini naroda, a ne o vladavini pojedinaca, kradljivaca", rekao je Mitrović.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas kritikovao je ranije danas stanje u srpskim medijima istakavši da se protiv njega i člnaova DS vodi medijski linč. Đilas je na stranačkoj konferenciji za novinare, u povišenom tonu, kritikovao RTS jer u programima više pažnje posvećuje predstavnicima vlasti umesto opoziciji.

Na Đilasovom "udaru" bili su i novoimenovani direktor Večernjih novosti Ratko Dmitrović i glavna i odgovorna urednica Politike Ljiljane Smajlović. On je rekao da je nedopustivo da Dmitrović bude postavljen na tu funkiju, jer je "gurao decu da ginu, a za ubijenog premijera Zorana Đinđića govorio da je kao vidovita Zorka".

Đilas je upitao "ko pušta da Ljiljana Smajlović bude ponovo glavni i odgovorni urednik Politike, žena koja je prenela pisanje Kurira da Nenad Bogdanović ima ogromnu svotu novca u svom sefu, a nije imao ni delić toga". "Svako ko ne razume da smo na redu sada mi, a posle i svi ostali mora da zna da će se DS boriti protiv toga. izborili smo se i protiv (Slobodana) Miloševića, pa ćemo i protiv ovoga", naglasio je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track