Pribićević: Stranke nisu zrele za Vučićevu rekonstrukciju
Foto: Fonet

Mogući i izbori

Pribićević: Stranke nisu zrele za Vučićevu rekonstrukciju

Politika -
U strankama postoji otpor jer kolegi treba reći ti si radio, ali to nije dovoljno, a ni društvo u celini nije zrelo za ovako krupan zalogaj, kaže politički analitičar

BEOGRAD - Politički analitičar Ognjen Pribićević izjavio je da očekuje da rekonstrukcija vlade uspe, ali nije isključio ni mogućnost izbora.

On je rekao da je očigledno da postoje velike razlike u koalicionim strankama, a da je ovako temeljna rekostrukcija, koju predlaže prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić retkost za naše podneblje.

"Problem je u strankama, veliko je pitanje koliko su one snažne i zrele za ovakvu rekonstrukciju, zato postoje "šumovi" u komunikaciji", naglasio je Pribićević.

On je dodao da u svim strankama postoji otpor jer kolegi iz stranke treba reći "ti si radio, ali to nije dovoljno" i dodao da ni društvo u celini nije zrelo za ovako krupan zalogaj.

Pribićević je dodao da je poslednjih godinu dana potpredsednik vlade Aleksandar Vučić visoko postavio lestvicu oko niza pitanja kao što su korupcije, rešavanje pitanja KiM i rekonstrukcija i da je pitanje da li se se ova poslednja može preskočiti.

On je dodao da je Srbija u ovom trenutku bliža rekonstrukciji vlade nego novim izborima, iako bi oni odgovarali samo Srpskoj naprednoj stranci da kapitalizuje svoju popularnost.

"Pitanje je kako sada ići na izbore kada nam predstoji implementacija sporazuma i ekonomska kriza. Jako je teško preuzeti breme na sebe", naglasio je Pribićević.

On je dodao da je realnije da pritisak na koalicione partnere da rezultat bez obzira što su otpori veliki i da stranke naprave iskorak, a ako to ne bude Pribićević smatra da je otvorena mogućnost izbora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track