Antić: Nikolić najzaslužniji za ovu vladu

Predsednih svih

Antić: Nikolić najzaslužniji za ovu vladu

Politika -
Predsednik Nikolić je hrabar čovek. To je dokazao svojim celokupnim političkim delovanjem. Hrabrost je vrlina čijem se sjaju svi dive, jer je ona uslov postojanja i drugih vrlina, navodi savetnik predsednika

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić ocenio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić i formalno i suštinski najuticajniji čovek u državi i da je najzaslužniji za ovu vladu.

Antić je u autorskom tekstu za specijalno izdanje Nedeljnika "100 najuticajnijih ljudi u Srbiji" napisao da je Nikolić do pobede na predsedničkim izborima došao u nemogućim uslovima, kao i da je aktuelna vlada formirana zahvaljujući tom njegovom uspehu.

"Nikolić je u neravnopravnoj predsedničkoj kampanji, kada je gotovo sve bilo na strani njegovog protivnika, naročito pristrasni mediji, osvojio poverenje većine glasačkog tela, postao predsednik Srbije, ali tom svojom pobedom omogućio i formiranje nove vlade. To znači da se i Vlada zasniva na legitimitetu programa promena čiji je nosilac upravo predsednik Nikolić", ocenio je savetnik predsednika.

Prema njegovim rečima, Nikolić je učinio nešto što nisu njegovi prethodnici - odrekao se liderstva nad partijom nakon što je postao predsednik Republike.

"Predsednik Nikolić je hrabar čovek. To je dokazao svojim celokupnim političkim delovanjem. Hrabrost je vrlina čijem se sjaju svi dive, jer je ona uslov postojanja i drugih vrlina", napisao je Antić i naglasio da predsednik Nikolić drži reč, jer je učinio nešto što nije niko pre njega.

"Odrekao se partije koju je stvorio da bi bio predsednik svih građana. To je jedan od dokaza da ga krasi vrlina vernosti, što u našim političkim prilikama svakako predstavlja izuzetak od pravila", dodao je savetnik predsednika.

Antić je još istakao da je Nikolić umeren čovek, da ga krasi razboritost, da neguje vrline milosrđa i pobede nad mržnjom i zlopamćenjem, da je dokazao svoju tolerantnost...

"Nikolić je duhovit, a poseduje poseduje vrlinu pravednosti, koja je kraljica svih vrlina. Predsednik daje sve od sebe da donese pravdu i pomirenje svima u Srbiji, jer je to preduslov pomirenja i u regionu, ali i šire", naveo je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track