Vulin: Žarko Veselinović da se hitno pusti na slobodu!

Zabrinutost zbog hapšenja

Vulin: Žarko Veselinović da se hitno pusti na slobodu!

Politika -
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izrazio je danas zabrinutost povodom najnovijeg hapšenja Srba na severu Kosova i Metohije

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izrazio je danas zabrinutost povodom najnovijeg hapšenja Srba na severu Kosova i Metohije, ističući da hapšenja koja se poslednjih dana dešavaju u Pokrajini otežavaju normalizaciju odnosa, ali i sprovođenje briselskog sporazuma.

"Energično se protivimo takvoj politici jer se njome čini nemogućim sprovođenje briselskog sporazuma i značajno otežaava mogućnost izlaska na predstojeće izbore", rekao je Vulin.

On je potvrdio da je danas uhapšen rođeni brat Zvonka Veselinovića, Žarko, ali da se ne zna kako je došlo do hapšenja i zbog čega je Veselinović uhapšen. Vulin je zatražio da se o razlozima Veselinovićevog hapšenja obavesti javnost, da se on hitno pusti na slobodu i da se od eventualnih optužbi brani sa slobode.

"Moram da izrazim veliku zabrinutost jer ovo je treće hapšenje Srba u poslednjih 48 sati i očigledno je da Priština radi apsolutno sve da ne bi došlo do integracije Srba i da bi se otežalo i onemogućilo Srbiji da učestvuje u izborima na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin.

On je upozorio da "stvari prete da se otrgnu kontroli".

"Ovo je kao da je plansko otežavanje briselskog sporazuma, kao da je poništavanje briselskog sporazuma", rekao je Vulin i pozvao međunarodnu zajednicu, odnosno Euleks, da hitno izađe sa istinom šta se desilo sa hapšenjem Veselinovića i zašto je do njega došlo.

Vulin je rekao da su ljudi uznemireni i uplašeni i ocenio da će hapšenja Srba koja se u poslednjih 48 sati dešavaju na Kosovu i Metohiji "značajno otežati proces političke stabilizacije na prostoru Kosova i Metohije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja