Žarko Obradović prvi zvanično podneo ostavku
Foto: Zorana Jevtić

Oprostio se od funkcije

Žarko Obradović prvi zvanično podneo ostavku

Politika -
Do formiranja novog tima, svoje obaveze formalno će obavljati i odlazeći ministri Goran Knežević, Bratislav Petković, Alisa Marić, Milutin Mrkonjić, Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović

BEOGRAD - Ministar prosvete Žarko Obradović obavestio je na redovnoj sednici premijera i članove Vlade da definitivno napušta dužnost čime je praktično postao prvi ministar koji je i zvanično podneo ostavku u okviru rekonstrukcije Vlade Srbije.

Obradović se oprostio od ministara, zahvalio se svima na dosadašnjoj saradnji i objasnio im da više neće prisustvovati sednicama Vlade.

Formalno, on je ostavku dostavio premijeru i generalnom sekretarijatu Vlade i dok se ona razmatra zamenik predsednika SPS u narednim danima koristiće godišnji odmor.

Ministar saobraćaja i Obradovićev kolega iz Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, koji je takođe najavio ostavku, obavestio je ministre da će voditi resor saobraćaja dok se rekonstrukcija ne okonča i ne izabere novi ministar.

Do formiranja novog tima, svoje obaveze formalno će obavljati i odlazeći ministri iz SNS Goran Knežević, Bratislav Petković i Alisa Marić.

Funkcineri URS Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović, trenutno su na godišnjem odmoru, ali neće podnositi ostavke do sednice parlamenta na kojoj će biti inaugurisan novi kabinet. se promovisati novi kabinet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track