Tihi rat SNS i SPS za resor policije

Kurir otkriva: Zašto se rekonstrukcija ne odvija brže

Tihi rat SNS i SPS za resor policije

Politika -
Dve stranke trenutno pregovaraju o tome da li će Vlada dobiti novog ministra policije, ali i o imenovanju državnih sekretara u MUP

BEOGRAD - Rekonstrukcija će biti gotova kad se reši ko će preuzeti Ministarstvo unutrašnjih poslova!Iako se niko zvanično nije oglašavao, svakodnevno se vodi tiha borba ko će u novoj vladi voditi Ministartstvo unutrašnjih poslova, saznaje Kurir od izvora u vrhu vlasti.Sekretari nisu rešenje- S jedne strane, Vučić ne insistira na tome da se Dačić povuče s pozicije ministra unutrašnjih poslova, ali neko rešenje mora naći jer je sadašnja situacija neodrživa. Činjenica je da je veoma teško u isto vreme i u kontinuitetu obavljati dve tako važne funkcije kao što su premijerska i vođenje jednog od najvažnijih resora u Vladi. Nije rešenje da posao ministra prepustite državnim sekretarima. Ako želite da postignete rezultate u borbi protiv korupcije, koja je naprednjacima i te kako važna, mora da postoji nepristrasan MUP, koji će raditi bez pritisaka - navodi izvor Kurira i dodaje da je pitanje šta će se na kraju dogoditi i da li će koalicija naprednjaka i socijalista uspeti da postigne dogovor.Potreban kompromis- Za kompromis su potrebne dve strane. Ne može jedna strana da priznaje svoje greške, a da su drugi bezgrešni i bez mrlje. Zasad se još ne pominju imena mogućih kandidata za ovu funkciju, barem dok se ne odluči kojoj će stranci pripasti Ministarstvo unutrašnjih poslova - zaključuje izvor Kurira.Niko od funkcionera iz vladajuće koalicije juče nije želeo zvanično da komentariše naša saznanja. Nezvanično, svi su se složili da je pitanje ko će voditi ministarstvo policije na dnevnom redu, ali da još ništa nije odlučeno.- Situacija se menja iz dana u dan i tačno je da su sve karte otvorene i da niko ne zna kako će Vlada izgledati i kad se rekonstrukcija konačno bude završila - zaključili su sagovornici Kurira iz oba tabora.

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović

Dačić spreman na trgovinuAnalitičar Branko Radun ističe da je očigledno da se iza kulisa vodi borba oko resora MUP.- To je izvor moći i pitanje po koju bi se cenu Dačić odrekao policije. Sigurno je da je spreman da trguje. Nije ministar jedina primamljiva pozicija, tu su i mesta državnih sekretara, načelnika. Činjenica je da se socijalisti plaše da bi oduzimanjem MUP mogli doći u nezgodnu situaciju zbog istraga i afera. Do samog kraja će biti neizvesno - istakao je Radun.Mihajlovićeva očekuje da se Dačić povučePotpredsednica SNS Zorana Mihajlović nedavno je rekla da je od Dačića očekivala iskren izveštaj o radu ministra policije.- Ako želite dobro da radite posao ministra, onda ne možete obavljati više poslova u isto vreme. Očekivala sam iskren izveštaj o sopstvenom radu, posebno o propustima. Ne možete reći da je sve idealno - istakla je Mihajlovićeva, dok je prvi čovek Skupštine Nebojša Stefanović ponovio da je Vučić najbolje rešenje i da će do poslednjeg trenutka „vagati koja su kadrovska rešenja najbolja za državu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track