Dačić: Tanju Miščević dobro poznajem, dobar izbor

Studirali zajedno

Dačić: Tanju Miščević dobro poznajem, dobar izbor

Politika -
Ona treba da doprinese da proces pregovora sa EU bude završen kvalitetno i u što kraćem roku, kazao je premijer

BEOGRAD - Premijer Ivica Dačić izjavio da angažovanje Tanje Mišćević za šefa pregovaračkog tima sa EU, imajući u vidu njeno iskustvo, predstavlja dobar izbor.

Imajući u vidu njeno iskustvo, ona predstavlja dobar izbor i treba da doprinese da proces pregovora sa EU bude završen kvalitetno i u što kraćem roku, kazao je Dačić.

Napominjući da Tanju Miščević dobro poznaje, jer su studirali zajedno, ali da to nije iskoristio da bi je predložio za to mesto, Dačić je rekao da očekuje da ona "uspešno radi svoj posao i da da svoj lični doprinos".

"Imajući u vidu iskustvo koje je imala, mislim da je to dobar izbor i da će to omogućiti da zajedno sa ostalim timovima taj proces obavimo kvalitetno i u što kraćem roku", rekao je Dačić na konferenciji za novinare sa francuskim ministrom za evropska pitanja Tjerijem Repantenom.

Govoreći o rekonstrukciji Vlade, premijer je kazao i da će ubrzo uslediti i rekonstrukcija na nivou državne uprave i lokalne samouprave.

"To je proces koji nas tek čeka. Dinamika nije utvrđena, ali nemamo još mnogo vremena za to", kazao je Dačić, istakavši da je deo plana da se rekonstrukcija vlade ne završi samo na ministrima, nego da obuhvati i državne sekretare i savetnike, ali da se ne odnosi na profesionalce u državnoj upravi.

"Ostavke ministara podrazumevaju razrešenja državnih sekretara, i to je već prva prilika za dubinsku rekonstrukciju", rekao je Dačić.

Dačić je još rekao da je sa francuskim ministrom razgovarao o tome na koga se u EU klade ko će biti sledeći član EU. "Ja im preporučujem da se klade na Srbiju", poručio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja