HVATANJE ZA GUŠU U SPS: Direktor urlao na zaposlene, pa pretio ostavkom
Foto: Nebojša Mandić

Socijalisti se umalo pobili zbog para

HVATANJE ZA GUŠU U SPS: Direktor urlao na zaposlene, pa pretio ostavkom

Politika -

Direktor SPS Dejan Backović, iznerviran zbog negodovanja zaposlenih u partiji kojima plate kasne čak tri meseca, juče je ponudio i ostavku, otkriva Kurir!

Da je Backović dao ostavku na mesto direktora, ali i ostao na političkim funkcijama u SPS, sinoć je preneo B92. On sinoć za Kurir nije hteo to ni da potvrdi ni da demantuje. Backović je Tanjug uputio na informativnu službu SPS, uz opasku da se „u to više ne bi petljao“. U informativnoj su demantovali ostavku kao medijsku spekulaciju, ali nisu hteli da to zvanično saopšte.

Naš izvor blizak socijalistima kaže da je do svađe došlo na sastanku sa zaposlenima u sedištu SPS.- Backović je razgovarao sa zaposlenima, pokušavajući da im objasni da će dobiti plate, ali da on ne može ništa da učini kako bi to ubrzao jer para nema. Tvrdio je da se novac traži, ali da moraju da se strpe. Međutim, jedan od radnika, koji je bio nešto grlatiji od drugih, ušao je u klinč s Backovićem. On se toliko iznervirao da je na kraju rekao da će, ako treba, podneti ostavku... Vikao je da se, dok se on ovde bori za plate, neki tamo baškare po Beču (a u Beču su nedavno bili Ivica Dačić i Aleksandar Antić, prim. aut.) - otkriva naš sagovornik.

Backović je juče po podne za Kurir rekao da je ostavku ponudio u afektu:- Zvanično nisam nudio ostavku, ali to sam rekao u afektu. Međutim, ako neko hoće moju ostavku, ona je uvek u opticaju. Radnicima plate kasne tri meseca, što je oko 15 miliona dinara bruto, i pokušavamo na sve načine da nađemo ta sredstva.Predsednik SPS Ivica Dačić tvrdi da nije čuo za sukob zbog plata:- Evo me u Kanadi na službenom putu. Nisam u toku. Videću o čemu se radi kad se vratim.Slavica Đukić Dejanović tvrdi da je stanje u SPS redovno:- Ne možemo glatko i brzo da rešimo te probleme, ali rešavamo ih postepeno. Dugovi su mnogo manji nego pre godinu dana. Nemam informaciju da je bilo kakva vanredna situacija u partiji.

Tončev im očitao„STRUČNJACI“, OTVORITE SLAMARICEČlan Predsedništva SPS Novica Tončev kaže da je on finansijski pomogao SPS.- Nudio sam rešenja, ali neki „stručnjaci“ to nisu hteli da prihvate. Čak sam i svoj novac za plate zaposlenih davao, a onda su mi na vrat natovarili Statutarnu komisiju. Zato bi bilo pošteno da slamaricu otvore drugovi koji su dali nalog za moje disciplinsko kažnjavanje. Plate moraju da se obezbede zato što ljudi ne mogu da žive od vazduha, ali ja nisam prava osoba za tu temu - komentariše Tončev.

S. Vojinović - D. Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja