00:57

Beograd i Priština na ivici nove krize

KiM

OVO JE USLOV DA SE SRBI VRATE NA SVOJE POSLOVE! Drecun: Borelj nam duguje objašnjenje, put Kurtija je poznat i on vodi ka nasilju

SRBI NA KIM -

Neodustajanje Prištine od jednostranih poteza i neefikasnost zapadnih aktera da to spreče i zategnute odnose Beograda i Prištine vrate u okvire dijaloga učinili su da nedelja pred nama bude jedna od poslednjih prilika kad se može sprečiti dramatična promena situacije na severu Kosova i Metohije.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM, gostovao je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji i za gledaoce dao svoje mišljenje povodom ovih događaja.

Milovan Drecun
foto: Kurir tv

- Nama je bitno da se spreči trenutak kada bi oni mogli da krenu da izazivaju nasilje naplaćivanjem kazni - izjavio je Drecun i rekao da Borelj duguje Srbima objašnjenja vezana za Kosovo vezano za izjavu da su "Beograd i Priština na ivici nove krize".

Milovan Drecun
foto: Kurir tv

- Status Kosova i Metohije sigurno neće uskoro biti rešen - rekao je Drecun i ukazao na put Aljbina Kurtija koji je sigurno nasilje. Potom je i pozvao Srbe da nastave da protestuju mirnim putem, jer bez toga neće biti pomaka.

- Ako se postigne dogovor oko tablica, Srbi koji su otišli sa svojih pozicija će moći da se vrate - dodao je Drecun.

Kurir.rs

tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track