PETAR PETKOVIĆ OSUDIO REAKCIJE DELA OPOZICIJE: Neverovatno da je Aljbin Kurti pošteđen kritika
Foto: Beta Milos Miskov

PETAR PETKOVIĆ OSUDIO REAKCIJE DELA OPOZICIJE: Neverovatno da je Aljbin Kurti pošteđen kritika

SRBI NA KIM -

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je danas reakcije dela opozicije na dogovor koji je postignut između Beograda i Prištine o preregistraciji vozila.

"Nesposobnost dela srpske opozicije da sagleda ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi srpski narod na Kosovu i Metohiji, u kombinaciji sa njihovom patološkom mržnjom i nepoverenjem prema predsedniku Srbije (Aleksandru Vučiću), rezultirala je serijom besmislenih izjava kojima se Srbija optužuje za uzmicanje pred Prištinom", naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Prema njegovoj oceni, neverovatno je da je Aljbin Kurti pošteđen kritika od strane srpske opozicije, i da se vlast u Srbiji suočava sa kritikama zbog toga što "nastoji da otkloni opasnost za svoj narod u pokrajini".

On je ponovio da je dogovorom u Briselu međunarodna zajednica "konačno priznala ko je stalni izvor nestabilnosti na Kosovu i Metohiji".

"Zahvaljujući pritisku koji je izvršen na Kurtija, ne samo da je izbegnuto dramatačno pogoršanje situacije na terenu, već je i našim građanima na severu pokrajine omogućeno da nastave da nesmetano koriste vozila registrovana na srpske tablice, a trajno rešenje za ovaj problem tek treba da nađemo", rekao je Petković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track