"KURTI IZAZIVA HAOS, A ONI GA ČASTE ČOKOLADOM!" Vukadinović: Ukidanjem viza za Prištinu, izazivate RAT i stvarate VELIKU ALBANIJU!
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI, Profimedia

LICEMERJE

"KURTI IZAZIVA HAOS, A ONI GA ČASTE ČOKOLADOM!" Vukadinović: Ukidanjem viza za Prištinu, izazivate RAT i stvarate VELIKU ALBANIJU!

SRBI NA KIM -

Ričard Grenel, nekadašnji specijalni izaslanik za pregovore Beograda i Prištine, gostovao je na RTS-u, i govorio o Kurtiju za koga je rekao da nije omiljen ni u EU ni u SAD.

Da li su članice EU odlučile da "nagrade Aljbina Kurtija" nakon neposlušnosti koju je pokazao, i nemogućnost da se sa njime pregovara, po pitanju KiM i uspostavi neko rešenje, koje Kurti neće odrično prokomentarisati.

Gosti jutarnjeg programa Redakcija, profesor dr Miroslav Bjegović, sa Fakulteta za bezbednost i Đorđe Vukadinović, politički analitičar, razgovarali su o ovim dešavanjima.

Miroslav Bjegovi'
foto: Kurir tv

Bjegović je izjavio žaljenje što ništa nije učinjeno u EU, jer je Briselski sporazum gurnut u stranu, kao što je Grenel i naveo da je EU nemoćna.

- SAD i EU su tvorci kosovske nezavisnosti - objasnio je Vukadinović ukazom na prapočetak ove krize i razočaranjem članica EU i SAD, jer sad ne mogu da pritiskaju Beograd kao ranije.

- EU ukida vize za Prištinu i za Kosovo! Oni im daju čokoladnu premiju jer je Kurti doveo skoro do ivice sukoba Srbije i KiM. Sve što je radio i Brisel ga časti! Tako se izaziva rat - rekao je Vukadinović.

02:08

EU ukida vize za Prištinu i za Kosovo! Tako se izaziva rat!

- Dozvoljavaju jednoj terorističkoj državi da hara Evropom kako želi! Podsetiću da postoje terorističke ćelije koje su na prostoru KiM i to grupe koje su se krvavih ruku vratile iz Sirije i Iraka! Oni će ubrzo uvideti jedan negativan efekat ovoga što su uradili - rekao je Bjegović.

Neispunjenje zahteva, kao minimuma prema Srbima sa severa KiM, i beogradske pregovaračke strane, odnosno strane koja je korektno i demokratski postupila, Vukadinović je sve okarakterisao kao izbijanje poslednje karte iz ruku Amerike.

Đorđe Vukadinović
foto: Kurir tv

- Licemerje prištinskih vlasti je da se pozivaju na kosovski ustav i neće da oforme Zajednicu srpskih opština! Žalosno je što naša država to nije rekla za Briselski sporazum! Ovo malo pritisaka koje vidimo na Prištinu, je zato što smo bacili svoju najjaču kartu. Amerikanci su se uznemirili i sad hoće nešto kao malo da nam daju - rekao je Vukadinović.

- Ja bih to i rekao: Draga Evropo, vi otvarate i stvarate Veliku Albaniju! - rekao je Bjegović.

Ovo je licemerje SAD i Evrope, i brže- bolje su Putina proglasili ratnim zločincem, zaboravljajući NATO dejstva i to ne samo u Jugoslaviji. Vukadinović se osvrnuio na akcije NATO pakta 1999. godine i dodao:

- Šta je nas NATO gađao kokicama? Njihov obraz će to dobro podneti. Prvi rat u Evropi posle Drugog svetskog rata, a šta je bilo 1999. godine? - rekao je on.

Bjegović je još jednom podsetio na glasan i jasan stav Srba na severu da se neće vraćati u institucije, dok se ne realizuje Zajednica srpskih opština!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track