"KOSOVO JE FRANKEŠTAJN NA SRAMOTU EU" Miletić: Ukinuli su nam slobode koje su zagarantovane i u Africi! ŠTA SU UČINILI ZA LJUDE?
Foto: EPA Str

iritiranje zdrave pameti

"KOSOVO JE FRANKEŠTAJN NA SRAMOTU EU" Miletić: Ukinuli su nam slobode koje su zagarantovane i u Africi! ŠTA SU UČINILI ZA LJUDE?

SRBI NA KIM -

17. decembra u Beograd stiže mnogobrojna diplomatska ekipa koju čine savetnik nemačkog kancelara za međunarodnu politiku Jens Pletner, savetnik francuskog predsednika za diplomatiju Emanuel Bon, američki specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Dejan Miletić
foto: kurir tv

Da li će glavna tema biti francusko - nemački predlog za rešavanje kosovskog pitanja? Ono što je izvesno je da sastav ove delegacije sugeriše da su rešeni da se iz Beograda vrate sa konkretnim rezultatima. Ovim povodom gostovao je Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije i komentarisao celokupnu situaciju na KIM za Kurir TV.

- Šta još hoće od srpskog naroda? Ukrali su slobodu kretanja, sve ono što je najnormalnije čak i u Africi, gde imamo pojedine zemlje koje su konstatntno u ratovima! - započeo je Miletić zapitavši se da li uopšte imaju obraza, misleći na Prištinu.

04:19

Srbija mora da PRESTANE da se pravi da su NEMOGUĆE stvari MOGUĆE!

- Ovo je pat pozicija, a način na koji se ponašaju EU predstavnici, oni se više opterećuju sa predlogom Srbije da se vrate legitimne snage Srbije zarad bezbednosti našeg naroda, nego što se opterećuju Prištinom i terorom nad srpskim narodom - rekao je Miletić

Miletić je upozorio da je cilj Prištine etnićko čišćenje Srba sa KIM.

- Oni mogu da rade šta hoće. Naravno da je nemoguće da se ovo dešava, kad pet država nije priznalo KIM! Blamaža i sramota EU i šale Kurtija sa EU, vi vidite da je to sistem koji ne funkcioniše, a on ne uvažava pet država koje su pripadnice eropske unije - rekao je Miletić.

Takozvanu državu Kosovo je nazvao Frankenštajnom, a celu situaciju apsurdnom.

- Ovo nisu normalni odnosi. Spektakl za medije i šta? Šta su uradili za boljitak ljudi? Ovo što rade je iritiranje zdrave pameti - rekao je Miletić.

Sastanak predsednika Vučića sa Eskobarom i Lajčakom Miletić je prokomentarisao kao dovođenje Srbije do zida.

- Oni i dalje misle da nekim pritiscima mogu da dođu do rezultata. Srbija ne može da udovoljava kompromisima, i da se pravi kako su nemoguće stvari moguće. Niko nema osećaj za realnost! Ne može nas niko da natera da priznamo nešto što ne postoji! Šta im je kriv neki Srbin koji je proizvodio vina? - energično je zapitao Miletić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track