SAMI ĆEMO SE BRANITI, RECITE NAM DA NE MOŽETE! Za takozvano Kosovo stiže ORUŽJE IZ TURSKE, a Srbi KIVNI: Mi odavde nemamo gde!
Foto: Kosovo Online

srbi na kim

SAMI ĆEMO SE BRANITI, RECITE NAM DA NE MOŽETE! Za takozvano Kosovo stiže ORUŽJE IZ TURSKE, a Srbi KIVNI: Mi odavde nemamo gde!

SRBI NA KIM -

Kako je tema dana bila da je Vojska Srbije uručila Kforu zahtev Vlade za povratak do 1.000 pripadnika naših snaga bezbednosti na Kosovo i Metohiju u skladu sa rezolucijom SB UN 1244 - a misija KFOR-a počela je razmatranje našeg zahteva.

Istovremeno već sedam dana kosovski Srbi na barikadama protestuju zbog hapšenja sunarodnika. U prethodnih 8 dana uhapšena su četvorica Srba. Prvo je uhapšen Miljan Adžić, onda bivši pripadnik kosovske policije Dejan Pantić, potom njegov kolega Slađan Trajković, a danas Zoran Mihajlović.

Kako Kurir saznaje iz Turske na tzv. Kosovo stiže oružje vredno 27,5 miliona evra.

Bugarsko-makedonsku granicu prešlo je 11 kamiona koji su se zaputili ka našoj junoj pokrajini. Uvidom u tovarne liste utvrđeno je da je u njima najsavremenije oružje - minobacači i projektili iz Turske koje je naručilo tzv. kosovsko ministarstvo odbrane.

00:23

STIŽE ORUŽJE IZ TURSKE ZA TAKOZVANO KOSOVO!

Supruga Slađana Trajkovića, Suzana, plačnim glasom, izmučenog tona prenela je za gledaoce Kurir TV svoje impresije, i osećanja svih koji sada žive, ostaju i opstaju na KIM, dotakavši se i poslednjih hapšenja.

00:39

Srbi na KIM: RECITE NAM DA NE MOŽETE DA NAS BRANITE, SAMI ĆEMO!

- Pošto se vidi da Srbe ne brane očito, mi smo 1999. proterani sa svojih ognjišta, sve nam je zapaljeno i porušeno, mi odavde nemamo dalje, ako ne mogu da nas brane i zaštite, neka kažu da se bar narod sam brani - rekla je Trajković.

Dodala je, ogorčeno:

- Inače, ovo nije rešenje, očigledno je da se vrši teror nad Srbima. Kako može, kada je bio njihov radnik 2013. integrisan, a sad odjednom osuđen kao ratni zločinac. Kako su mogli da ga prime da radi u njihovoj službi, sad kada su svi skinuli uniforme, sad da se uhapse. Pre dva dana uhapšen je Dejan Pantić, juče je uhapšen moj suprug, sutra će neko drugi da bude uhapšen, dokle više ovaj teror? - upitala je Srbiju, gospođa Trajković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track