ODAVDE NE ODLAZIMO DOK NE OSLOBODE UHAPŠENE SRBE: Doktor Elek danonoćno spašava brojne živote, a na barikadama ih brani
Foto: Privatna Arhiva

kim

ODAVDE NE ODLAZIMO DOK NE OSLOBODE UHAPŠENE SRBE: Doktor Elek danonoćno spašava brojne živote, a na barikadama ih brani

SRBI NA KIM -

Srbi sa severa Кosova i Metohije danima na barikadama istrajno na miran i demokratski način iskazuju svoje nezadovoljstvo zbog hapšenja sunarodnika i prisustva sve većeg broja pripadnika takozvane kosovske policije koja u blokadi drži sever Кosova.

Vlasti u Prištini novim hapšenjima, pretnjama i ucenama pokušavaju da zastraše ovdašnje Srbe, ali oni ne odustaju od svoje borbe za očuvanje života i identiteta na ovim prostorima.

Na barikadama se nalaze svi, studenti i profesori, domaćice i akademski građani, kao i doktori koji bitku za život vode na svom poslu i ovde, sa svojim sunarodnicima.

1 / 9 Foto: Privatna Arhiva

Profesor, doktor Zlatan Elek, koji je u operacionoj sali uklonio nebrojane barikada, ovih dana svaki svoj slobodan trenutak provodi sa svojim sugrađanima, koji na miran način iskazuju protest zbog toga što Priština nad našim narodom vrši neviđeni teror.

- Primorani smo da budemo ovde, ovo je naša reakcija na svakodnevne, neprimerene akcije vlasti u Prištini protiv našeg naroda - naglašava doktor Elek.

Časovi dostojanstva na barikadama

Redovni profesor Filozofskog fakulteta u Кosovskoj Mitrovici profesor doktor Vesna Minić i njene kolege, pored redovnih predavanja svojim studentima, svakodnevno na barikadama drže čas patriotizma i dostojanstva.

Podvlači da je ovo odgovor vlastima u Prištini koje kažu da se na barikadama nalaze kriminalci.

- Mi smo obični građani. Naoružani smo dobrom voljom za opstanak i ostanak na ovim prostorima i bićemo ovde sve dok bude bilo potrebno i dok se ne oslobode naši nepravedno uhapšeni građani, a jedinice Rosu, kojima nije mesto ovde, ne povuku sa severa Кosova - poručuje Zlatan Elek.

Ponavlja da profesori i akademski građani koji se svakodnevno nalaze na barikadama predstavljaju uzor kako se ponaša pošten i patriotski opredeljen građanin.

- Rođen sam ovde i ovde su grobovi mojih predaka. U kakvoj demokratiji živimo pokazuje i to da groblje u južnom delu možemo da posetimo samo nekoliko puta godišnje i sveće palimo na oskrnavljenim grobovima. Ako je to demokratija, onda smo razočarani njom - zaključuje doktor Elek.

(Kurir.rs/TV Most)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track