PRIŠTINSKI HIBRIDNO-INFORMACIONI RAFAL NEĆE STATI! Drecun: Ja sam već upozoravao na OVO! Sledeća je OPERACIJA "LAŽNA ZASTAVA"!
Foto: Kurir TV, Printscreen RTS

"VEŽBE" kfora

PRIŠTINSKI HIBRIDNO-INFORMACIONI RAFAL NEĆE STATI! Drecun: Ja sam već upozoravao na OVO! Sledeća je OPERACIJA "LAŽNA ZASTAVA"!

SRBI NA KIM -

Hibridno informacioni rat na KiM protiv Srba, pod "režijom" Prištine, i dalje traje.

KFOR, Barikade, Jarinje, Kim, Kosovo i Metohija
foto: Kurir

Kako se može odigrati situacija po Srbe na severu Kosova, kako da Srbija zaštiti svoj narod, i opstane u svojoj neutralnoj "politici", komentarisao je u jutarnjem programu Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije.

On je prvo izrazio mišljenje povodom dolaska pojačanih jedinica Kfora na barikadama na Jarinju.

- Stacioniranje parapolicijskih jedinica i baza na KIM koje je Kurti pokrenuo, započelo je tako što je izglasao Zakon za legalizovano oduzimanje srpske zemlje, radi izgradnje tih baza, i pete baze na području Mokre gore. - počeo je Drecun.

Ono što Drecun smatra najopasnijim je dolazak Kfora, u situaciji kada Srbi brane svoje pravo na opstanak, kao i mogućnost operacije lažne zastave.

- Ja sam upozoravao na ovo, posebno na mogućnost operacije pod lažnom zastavom, ili pseudo operacija, a to je već započeto napadom na Euleks koji su organizovali sami Albanci i optužili Srbe - rekao je ukazujući na pojačana hapšenja Srba, koji nanose nepopravljivu štetu Srbima na KIM.

Operacija pod lažnom zastavom (engl. False flag operation ili false flag, doslovno „lažna zastava“), ređe pseudo-operacija, je naziv za sve tajne operacije i slične aktivnosti kao što su oružani i teroristički napadi, atentati ili sabotaže koje preduzima neka država ili organizacija na način da je pripiše nekoj drugoj, najčešće suparničkoj državi ili organizaciji u propagandne svrhe. Cilj takvih aktivnosti je na svoju stranu staviti domaću ili međunarodnu javnost u nekom sporu, odnosno stvoriti izgovor koji ispunjava ustavne i političke uslove za rat, vanredno stanje, agresiju ili eskalaciju nekog sukoba. S obzirom da je glavna svrha takvih operacija propagandne prirode, valja ih razlikovati od tradicionalnih ratnih lukavstava kao što je korištenje neprijateljskih uniformi, zastava i opreme radi infiltracije u neprijateljske položaje tokom konvencionalnih ratnih prepada.

Izvor: Wikipedia

A kako je video poteze KFORA koji su ispitivali lokalno mesno stanovništvo, Drecun je pojasnio kao opipavanje veza Srba sa Beogradom.

- Oni to rade godinama, da bi napravili procene, šta oni da urade. Raspitivali su se da li će Srbi učestvovati u protestima. Ovako su postavili žicu očekujući kao da će neko iz centralne Srbije doći - rekao je Drecun, i izneo svoje strahove:

- Najavljena je vežba KFOR-a u Novom selu, koje je blizu Kosovske Mitrovice. Ovo bi moglo da bude neka vrsta maskiranja, da se uklone barikade. U jednom trenutku može da se desi da, u vidu vežbe, nasilno razbiju barikade - otkrio je Drecun i rekao da bi, ukoliko se tako nešto desi, poverenje u KFOR zauvek bilo izgubljeno, koje, inače, nije zavidno kada je prisustvo NATO snaga na KIM u pitanju.

06:39

OPERACIJA LAŽNA ZASTAVA SLEDEĆA JE U RAFALU PRIŠTINSKOG HIBRIDNO- INFORMACIONOG NAPADA!

Kako se Evropa kategorično ne slaže sa povratkom srpskih snaga na KIM, čak ih pojedine "diplomate" nazivaju smešnim, Drecun je rekao da odbrana Srbije ide u dva pravca.

- Mi sve moramo bazirati na međunarodnom pravu. Ključni su povelja UN 1244 i odbrana Briselskog sporazuma - rekao je Drecun.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track