DETETU OD 2 GODINE SKIDALI PELENU DA VIDE DA NEMA NEŠTO ISPOD: Policija porodice uhapšenih Srba MALTRETIRA na svaki mogući način
Foto: Kosovo online, Printscreen

kim

DETETU OD 2 GODINE SKIDALI PELENU DA VIDE DA NEMA NEŠTO ISPOD: Policija porodice uhapšenih Srba MALTRETIRA na svaki mogući način

SRBI NA KIM -

Srbi sa Kosova i Metohije okupili su se danas kod krsta u Rudaru kako bi izrazili protest zbog ponašanja prištinskih vlasti i tražili pravdu za uhapšene sunarodnike.

Među njima su bile i Suzana Trajković, supruga Slađana Trajkovića, uhapšenog bivšeg pripadnika takozvane kosovske policije i Suzana Pantić čiji je suprug Dejan u kazamatu.

Suzana Pantić je u Rudaru sa sinom Predragom.

Suzana Pantić, Dejan Pantić, Supruga, uhapšeni Srbin, Kosmet, Kosovo, ROSU
foto: Kurir TV

- Odneli smo Dejanu stvari u bazu kosovske policije kod Jarinja. Rekli su nam da se tamo nalazi. Kažu da je dobro, ali ne verujem ništa dok ga ne čujem barem na trideset sekundi. Ne znam i dalje ništa o njemu. Zahtev advokata stoji kod sudije i još nemamo ni pozitivan ni negativan odgovor. Ne znamo šta da radimo i kome da se obratimo. Dejan više nije pritvorenik. Dejan je zarobljen - rekla je Suzana Pantić.

Očajna je i njena imenjakinja Suzana, supruga Slađana Trajkovića, koji se nalazi u zatvoru Visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

- Juče smo mu bili prvi put u poseti. Doživeli smo neverovatno maltretiranje i ponižavanje. Tri puta su nas pretresli, bukvalno skinuli do gole kože, čak su i bebici od dve godine skidali pelenu da provere da nema nešto ispod - ogorčena je Suzana.

Dodaje da je Slađan dva dana bio sa Albancima u ćeliji.

- Sada je prebačen u deo gde su srpski pritvorenici. Počeo je da jede pa se oseća malo bolje - kaže Suzana.

Otac troje dece Dejan Pantić, podsetimo, uhapšen je 9. decembra. Sa suprugom je otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz, ali u povratku su mu policajci stavili lisice i odveli ga u nepoznatom pravcu. Uhapšen je jer je navodno učestvovao u napadima na prostorije CIK.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra dok je sa kolegama napuštao prostorije takozvane kosovske policije, a sve zbog navodnog ratnog zločina na KiM.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track