"PRIPADNIK KBS JE SLUŽBENO POSLAT DA IZAZIVA NEMIRE NA BADNJE VEČE" Zoran Anđelković za Kurir TV: Ovo je klasični teroristički AKT
"Dvostruke aršine međunartodne zajednice nećemo tolerisati!", Foto: Kurir TV

kosovo i metohija

"PRIPADNIK KBS JE SLUŽBENO POSLAT DA IZAZIVA NEMIRE NA BADNJE VEČE" Zoran Anđelković za Kurir TV: Ovo je klasični teroristički AKT

SRBI NA KIM -

" POSLAT JE DA IZAZIVA NEMIRE NA BADNJE VEČE?"

Kfor je odbio zahtev Srbije da se na Kosovo i Metohiju vrati deo naših snaga bezbednosti. Za mnoge obrazloženje Kfora unosi još veću zabunu o njihovoj ulozi, naročito u svetlu najnovijih oružanih napada na Srbe. Šta sada možemo da očekujemo od Kfora, da pojača svoju odgovornost i više od onoga što je u dokumentima ili je to nemoguće? I da li Srbija i dalje može da insistira da se deo njenih snaga vrati na Kosovo i Metohiju?

Gost Zoran Anđelković, bivši predsednik izvršnog veća KIM odgovorao je na ova pitanja u emisiji "Puls Srbije".

- Mi imamo odgovornost da vršimo pritisak na Međunarodnu zajednicu. Koja je razlika između toga što je pripadnik KBS-a, u civilu, na verski praznik pucao u decu srpske nacionalnosti i tražimo da se razjasni zašto je teroristički akt upad nekog kamiona na trg u Nemačkoj, a nije teroristički čin kada pripadnik zvaničnih organa države puca na decu! - rekao je.

05:46

PRIPADNIK KBS-A JE SLUŽBENO POSLAT DA IZAZIVA NEMIRE NA BADNJE VEČE! Zoran Anđelković: Ovo je klasični teroristički AKT

U nastavku pojasnio je da vršenje pritiska na Kurtija nema značaja, osim ako njega direktno ne pritiska EU i NATO.

- Moramo da insistiramo na tome da se radi na izazivanju verske i nacionalne netrpeljivosti od pripradnika takozvanog državnog organa Kosova- naglasio je .

- Par sati pre nego što su otkazani izbori, Pantić je i dalje u pritvoru, optužen je za podrivanje javnog reda, teroristički akt, a branio je svoju imovinu! - rekao je Anđelković, i u nastavku se zapitao:

- Pitanje je da li je on namerno službeno poslat da uznemirava Srbe?

Naglasio je da je KFOR poslat sa radnim nalogom da zaštiti Albance.

- Govorim vam ovo što su meni njihovi oficiri govorili, da imaju radni nalog da štite Albance, a ne nas - rekao je Anđelković.

Podsetio je na Otomanski izveštaj koji govori o tome koliko je na prostoru Brankovine bilo Albanaca, a koliko Srba i kako su oduvek udari na Srbiju bili na dane nekih vellikih praznika.

- Moramo insistirati da se vrati policija i vojska da zaštite srpske enklave, da se zaštite verna i duhovna dobra crkve i manastiri, i da predstavnici naše policije budu na graničnim prelazima - rekao je on.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track