ADVOKAT DEJAN VASIĆ ZA KURIR: Za Slađana Trajkovića traže još 2 meseca pritvora, porodica i ja učinićemo sve, on je bolestan čovek
Advokat Dejan Vasić, Foto: Kurir TV

kurtijeva pravda

ADVOKAT DEJAN VASIĆ ZA KURIR: Za Slađana Trajkovića traže još 2 meseca pritvora, porodica i ja učinićemo sve, on je bolestan čovek

SRBI NA KIM -

Advokat Dejan Vasić rekao je u izjavi za Kurir da Tužilaštvo na Kosmetu traži još dva meseca pritvora njegovom branjeniku Slađanu Trajkoviću koji je 15. decembra u Bošnjačkoj mahali, u Severnoj Mitrovici, uhapšen pod sumnjom da je "učestvovao u ratnom zločinu".

- Mi ćemo sudu uputiti odgovor gde ćemo ukazati da u toku istage nijedna radnja nije učinjena iako je Tužilaštvo na to bilo obavezno. Ukazaćemo na postojanje ozbiljnih zdravstvenih problema Slađana Trajkovića i na mogućnost puštanja u kućni pritvor jer to ne bi bilo prvi put u ovakvim slučajevima“, kaže advokat Vasić naglasivši da od polovine decembra pa dosad "nijedna istražna radnja u ovom slučaju nije učinjena".

Vasić se nada da će sud uvažiti njegove argumente kad je reč o ozbiljno bolesnom Trajkoviću i odrediti meru kućnog pritvora.

00:56

Izjava Dejan Vasić

Advokat Vasić je rekao da će on zajedno s porodicom Trajković učiniti baš sve što je u njihovoj moći i zakucati na sva vrata koja postoje da se Slađanu, ako ne može ništa drugo, onda barem ne narušava zdravlje nadalje jer je reč o ozbiljno bolesnom čoveku.

Slađan Trajković je početkom januara, nakon 20 dana pritvora dobio neophodne lekove, koje bi trebalo redovno da pije, a u meduvremenu, pošto nije uzimao propisanu terapiju, urađene su mu čak tri hirurške intervencije u dve nedelje, potvrdila je tada njegova supruga Suzana Trajković.

Trajković je početkom novembra, zajedno sa drugim kolegama, napustio kosovsku policiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track