POVREĐENI DRAGIŠA GALJAK NA INTENZIVNOJ NEZI: I dalje je u teškom stanju (FOTO)
Foto: Kurir

sukobi na kim

POVREĐENI DRAGIŠA GALJAK NA INTENZIVNOJ NEZI: I dalje je u teškom stanju (FOTO)

SRBI NA KIM -

Dragiša Galjak koji je povređen u jučerašnjim sukobima na Kosovu i Metohiji i dalje je u teškom zdravstvenom stanju.

On je jedan od teže povređenih Srba i ima prostrelnu ranu u predelu karlice i prsta na levoj ruci. Nalazi se u jedinici intenzivne nege u KBC Kosovska Mitrovica i pod medicinskim nadzorom je od 24 sata.

1 / 4 Foto: Kurir

Kako je juče rekao direktor KBC Kosovska Mitrovica doktor Zlatan Elek, Galjak je povređen bojevom municijom kada je na njega pucao pripadnik kosovske policijske službe.

Dragiša Milović i Časlav Sofornijević, koji su takođe zasluživali medicinski tretman u Kliničko bolničkom centru vratili su se među svoj narod.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je, u vanrednom obraćanju, opisao da je Galjak ranjen kada je pripadnik ROSU pucao iz kalašnjikova na Srbe.

- Pripadnik ROSU kleči i iz kalašnjikova puca u pravcu Srba koji se povlače i pogađa s leđa Dragišu Galjaka, u predo karlice, stomaka i šake. Dva metka su ga pogodila. U tom trenutku kreće odgovor Srba kamenicama i na sve druge načine. Na više mesta su slikani snajperi koji su nišanili na prisutne Srbe a koje su doneli albanski specijalci. Povređeno je 52 Srba, zatražilo je pomoć u KBC Kosivska Mitrovica. Povređeno je više. Od njih je troje teže pvređeno, uključujući Dragišu Galjaka od 50 godina koji je ranjen sa dva metka od strane albanskih specijalaca - naveo je predsednik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track