"I ŽIVOTINJE SU ZAŠTIĆENIJE OD NAS" Dramatično uključenje Ivanovića u program Kurir TV: Ovde je centar trgovine srpskim organima
Nenad Vuković i Milan Ivanović o situaciji na KiM, Foto: Kurir, Kurir televizija

Kurir tv

"I ŽIVOTINJE SU ZAŠTIĆENIJE OD NAS" Dramatično uključenje Ivanovića u program Kurir TV: Ovde je centar trgovine srpskim organima

SRBI NA KIM -

Zbog najnpovije eskalacije nasilja prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je niz sastanaka sa visokim svetskim zvaničnicima. Pored toga što se sastao sa prdstavnicima zemalja Kvinte, sastao se i sa delegatima Evropske unije, Kine i Rusije.

Nenad Vuković, predsednik društva lobista i dr Milan Ivanović, načelnika odeljenja za plućne bolesti KBC "Kosovska Mitrovica" i bivšeg predsednika Srpskog nacionalnog veća severnog Kosmeta razgovarali su o situaciji na KiM i o današnjem skupu na KiM u Zvečanu.

Milan Ivanović, Nenad Vuković
foto: Kurir tv

Današnji skup je masovniji, nego prethodni skup u Zvečanu, započinje razgovor Ivanović, putem telefonskog uključenja u studio.

- Današnji skup je još masovniji nego prekjučerašnji u Zvečanu i ima više hiljada ljudi. Rešenost i odlučnost srpskog naroda je da se izbori za svoj ostanak i opstanak, kao što smo i uspeli u prethodnih 24 godine, ove plastične okupacije. To su naši vitalni interesi, ali to su zahtevi koji su razumni i normalni. Ne znamo šta policija radi u opštini i zašto policija ne dozvoljava ljudima koji su tu zaposleni da odu na svoja radna mesta - kaže Ivanović, nastavivši:

- Prvo je kosovska policija sprečila Srbe da odu na svoje pozicije suzavcem i demonstracijom sile, a onda su NATO vojnici pokušali da pregaze Srbe i napravili još jednu provokaciju. Treba osuditi NATO vojnike i šiptarsku policiju. Što se tiče Zvečana i Zubinog potoka, treba osloboditi Srbe koji su pretučeni i koje neće pustiti jer bi se videli tragovi mučenja u šiptarskim zatvorima - kazao je.

Milan Ivanović, Nenad Vuković
foto: Kurir tv

Nato vojnici sprovode vojnopolitičke interese svojih zemalja, nastavlja Ivanović.

- Oni su saveznici i sprovode interese svojih zemalja koje su napravile ovu kvazi državu. Ovo je centar trgovine oružjem, narkoticima i ljudskim organima Srba! Srbima je gore nego bilo kom narodu, ne u Evropi, nego bilo gde u svetu. Čak su i životinje bolje zaštićene! Jer postoji sezona lovostaja kada je zabranjen lov na životinje, a nad Srbima traje ovo nasilje konstantno u kontinuitetu. Ovo rade planski i sistematski, da očiste etnički Kosovo, da bi napravili veliku Albaniju. Mobilizacija vojske je ohrabrenje, ali na drugoj strani postoji savez Sarajeva, Montenegrina, Ustaša i Talibana, a najviše nas čude poruke iz Beograda, jer su nas uporedili sa Belivukom. Smetaju demokratama lažnim, Jeremiću, Trajkovićki, Rašiću, koji zagovaraju da ROSU budu na severu, jer, kako kažu oni se bore protiv kriminala! - ukazuje Ivanović.

08:11

Kosovo i Metohija

Vuković je dao svoj uvid, u nastavku razgovora u studiju. On ističe da su prvi put Amerikanci reagovali oštrije - sankcijama.

- Ovaj nasilni način preuzimanja vlasti, pokazuje da oni ne žele saradnju i poštovanje i unapređenje kolektivnih prava Srba. Delovanje našeg predsednika i snažan pritisak i ukazivanje na dramatičnu situaciju u kojoj su se našli Srbi. Aljbin Kurti je imao jednu medijsku ofanzivu, sa izjavom da je Kosovo najdemokratskija zemlja, dok su Amerikanci prvi put oštrije reagovali. Uveden je niz sankcija, to nisu dramatične situacije, ali ono što je kao namera izrečeno, SAD nemaju volju da pomažu "Kosovu" da se uključuje u institucije, time su doveli u tešku poziciju KFOR i kompromitovali pregovore. Čitav niz jednostranih akcija, koje Zapad ne voli - rekao je i dodao:

- Kurti je odmah dobio prostor na CNN i BBC, ali kada je na terenu ova situacija, vi se igrate i sa glavama Kfora, a da ne pričam o Srbima. Pitanje je da li ovaj put Amerika i zemlje Kvinte misle ozbiljno, ili će opet preći preko svega. Ne sme više da dođe do toga da se ove jednostrane akcije ponove - rekao je Vuković.

00:26

Srbi razvili trobojku u Zvečanu

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track