"TEK KADA VIDE ISTINU POSTAJU VATRENI ZAGOVARAČI SRPSKE STRANE" Zirojević: Tamo živi 17.000 dece u uslovima neviđenim u Evropi!
Mina Zirojević o pregovorima oko ZSO i srpskih prava na KIM, Foto: Kurir TV, Shutterstock

kurir televizija

"TEK KADA VIDE ISTINU POSTAJU VATRENI ZAGOVARAČI SRPSKE STRANE" Zirojević: Tamo živi 17.000 dece u uslovima neviđenim u Evropi!

SRBI NA KIM -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je današnji razgovor sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije bio težak i da nema lakih razgovora ni sa evropskim i američkim predstavnicima. "Komplikuje se tu situacija, mnogo me brine", rekao je predsednik.

Predsednik je poručio da je Srbija uvek spremna za kompromise i uputio molbu da se povuku i sklone, kako je rekao, lažni gradonačelnici iz opštinskih zgrada na severu.

Predsednik je izjavio da će danas biti objavljeni izveštaji specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja, te da će biti predstavljene različite mere i da će one snažno uticati na to kako će izgledati budućnost u narednom periodu.

Zirojević
foto: Kurir tv

Prof. dr Mina Zirojević, sa Instituta za uporedno pravo razgovarala je sa voditeljkom Oljom Lazarević o dešavanjima u pregovorima povodom KiM.

Ona podseća na ZSO i na tešku poziciju Srbije.

- Mi nemamo nikakvo poverenje s jedne strane u albansku stranu, sa druge strane u evropsku zajednicu. Dolazimo u situaciju da nećemo imati gradonačelnika dugo, za sve ovo vreme poverenje je nestalo. Dajte nama ista ona prava kao što su imali kosovski Albanci, pravo na jezik, pravo na državljanstvo, pravo da se krećete gde hoćete, oni će da kažu to je mnogo. Kako je to mnogo, kada ste njima dali isto, dajte nama ista ta prava ta mala sitna prava zbog kojih je počeo rat! - podeća Zirojević.

04:23

KiM

"Tamo je i 17.000 dece koja žive u uslovima neviđenim u Evropi", nastavila je Zirojević.

- Sa jedne strane Evropa je velika i može mnogo da uradi, a sa druge strane oni moraju videti situaciju na terenu, jer dolaze sa određenim predubeđenjem da Srbi genocidni narod. Mnogi od njih, tek kada su otišli na Kosovo i Metohiju shvatili su, i postali vatreni zagovarači srpskih interesa! Bili su vatreni zagovarači i polako istina o celom ovom podneblju izlazi na videlo - zaključuje Zirojević.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track