MIRAN PROTEST ZA BRAĆU RADOŠA I DUŠANA: Danas ispred zgrade opštine Zvečan
Foto: Kosovo online printscreen

severna mitrovica

MIRAN PROTEST ZA BRAĆU RADOŠA I DUŠANA: Danas ispred zgrade opštine Zvečan

SRBI NA KIM -

KOSOVSKA MITROVICA - Udruženje roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice pozvalo je na miran i demokratski protest ispred zgrade opštine Zvečan na kojem će zatražiti puštanje na slobodu dvojice Srba uhapšenih na dan kada je u tom gradu došlo do konfrontacije pripadnika Kfora, kosovske policije i okupljenih građana.

"Više od dve nedelje naši sugrađani i braća Radoš Petrović i Dušan Obrenović bez ikakve krivice se nalaze u kosovskom zatvoru. Pozivam sve sugrađane, da sutra u 11 časova, organizujemo miran i demokratski protest kod zgrade opštine Zvečan, na mestu gde su oteti Radoš i Dušan i tražimo njihovo puštanje na slobodu", navodi se u pozivu objavljenom na Fejsbuku.

U pozivu se ističe da svi dobro znaju da je Radoš Petrović veliki čovek i humanista, jedan od donatora Dnevnog centra za decu i mlade koji zahtevaju posebnu negu.

"Naša dužnost je da ne ćutimo kada hapse najbolje među nama samo zato što su Srbi", podvlači se u pozivu.

Petrović i Obrenović uhapšeni su 29. maja, u konfrontaciji Kfora, pripadnika specijalne jedinice kosovske policije i građana koji su protestovali protiv nasilnog ulaska novog gradonačelnika u zgradu opštine.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja