AMBASADORI KVINTE NA SASTANKU SA KURTIJEM: Glavna tema razgovora dešavanja na severu Kosmeta
Foto: Kosovo online printscreen, Vlada Kosova

iz zatvorenih vrata

AMBASADORI KVINTE NA SASTANKU SA KURTIJEM: Glavna tema razgovora dešavanja na severu Kosmeta

Politika -

BEOGRAD - Ambasadori zemalja Kvinte sastali su se tzv. kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, a glavna tema razgovara biće dešavanja na severu Kosova, prenosi Kljan Kosova.

Očekuje se da će se na sastanku razgovarati o mogućnosti brzog pronalaženja rešenja na osnovu zahteva i saveta ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Italije, Nemačke i Velike Britanije.

Sastanak je počeo rano jutros, a prethodno nije najavljen medijima.

Ambasadori Kvinte za sada bez komentara o sastanku sa Kurtijem

Ambasadori zemalja Kvinte na Kosovu sastali su se jutros sa premijerom Aljbinom Kurtijem u zgradi vlade, ali po završetku razgovora nisu želeli da komentarišu o čemu je na susretu bilo reči, prenosi Koha.

Pretpostavlja se da se na sastanku razgovaralo o mogućnosti brzog pronalaženja rešenja sa krizu na severu Kosova na osnovu zahteva i saveta ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Italije, Nemačke i Velike Britanije. Kvinta, kao i SAD i EU traže od kosovskih vlasti da deeskalira situaciju na severu, povuče specijalce i nelegitimne gradonačelnike, da se održe novi izbori na severu Kosova i povratak dijalogu o normalizaciji.

Kurir.rs/Kosovo online/Koha ditore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track